Σε ορεινή περιοχή στο χωριό Σκοπιά, στα Φάρσαλα, εντοπίστηκε από βοσκό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 16χρονη που χθες το απόγευμα εξαφανίστηκε από την Ανάβρα.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από τον κτηνοτρόφο και οδηγεί την 16χρονη σε Κέντρο Υγείας για να διαπιστωθεί η κατάσταση τη υγείας της καθως όλη νύχτα βρισκόταν στο βουνό. Για τον εντοπισμό της υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων.

Η 16χρονη πήγε με τον πατέρα της χθες το απόγευμα στη θέση Λυκόραχη για να κτηνοτροφικές εργασίες.

Ο πατέρας της έπρεπε σύμφωνα με πληροφορίες να συγκεντρώσει τα πρόβατα στο ποιμνιοστάσιο του και της ζήτησε να παραμείνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο -σε κοντινή απόσταση από το ποιμνιοστάσιο- για να επιστρέψει να φύγουν, με το αυτοκίνητο.

Όταν γύρισε, η κόρη του είχε εξαφανιστεί. Ο πατέρας αναζήτησε μάταια την κόρη του αλλά κατάλαβε γρήγορα πως έπρεπε να ζητήσει βοήθεια και αμέσως  άρχισε  επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της 16χρονης.

Η περιοχή είναι δύσβατη και όταν οι πρώτες  έρευνες δεν απέδωσαν κλήθηκαν στις 8 το βράδυ δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της ΟΠΚΕ και κλιμάκια από την Πυροσβεστική του Βόλου για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Αλμυρού που “χτένιζαν” την περιοχή.

Μαζί με τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες όλο το χωριό μετέχει στις έρευνες. Το κινητό της 16χρονης δεν έφινε  σήμα γιατί η περιοχή σε μεγάλο τμήμα της βρίσκεται εκτός δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Στις 11 το βράδυ ενίσχυσαν τις δυνάμεις και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση και από κλιμάκια της Πυροσβεστικής από τη Λάρισα.

(*) φωτογραφία αρχείου

e-thessalia.gr