O Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς νέους Έλληνες τραγουδιστές, έχει ξεχωρίσει, στην έως τώρα πορεία του, για τις συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς, για τους ρόλους που ερμηνεύει στο μουσικό θέατρο, αλλά κυρίως για τον ξεχωριστό τρόπο ερμηνείας και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του ταπεραμέντο.

Η μακρόχρονη συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου οδήγησε στην πρώτη μεγάλη προσωπική του περιοδεία με την υπογραφή της σπουδαίας στιχουργού, καθώς και στην εμβληματική δισκογραφική σύμπραξή τους με τον οσκαρικό Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani, που έκανε τη χρονιά που πέρασε, όλους τους Έλληνες να τραγουδούν πως “Είναι Όμορφη η Ζωή”. ​

Ως Ερωτόκριτος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017, σε μουσική Δημήτρη Μαραμή, συνεπήρε κοινό και κριτικούς, δικαιώνοντας τη γενναιόδωρη υποδοχή που έλαβε από την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με την “Αισθηματική ηλικία”.

Συνεργάστηκε επίσης, με τους Σταύρο Ξαρχάκο, Χρήστο Λεοντή, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη, Μιχάλη Γκανά, Δάφνη Αλεξανδρή, Dulce Pontes, Μαρία Φαραντούρη, Μάριο Φραγκούλη, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, κ.ά.

Σε συνέχεια των ιδιαίτερα επιτυχημένων παραστάσεών του στο ιστορικό Θέατρo Τέχνης της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα, ο ξεχωριστός ερμηνευτής έρχεται την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στις 20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, για να μας μεταφέρει στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των μπουάτ που ήξεραν όσο κανένας άλλος χώρος να αναδείξουν την ομορφιά των τραγουδιών.

«Στην οδό Φρυνίχου», ο Θοδωρής Βουτσικάκης στην ερμηνεία, μαζί με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τον Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί, ξεδιπλώνουν τη μαγεία τραγουδιών και αισθημάτων που επέλεξε η Λίνα Νικολακοπούλου γι' αυτήν την ξεχωριστή μουσική παράσταση.

Μικρά κείμενα, μικρά ποιήματα, μικρές παύσεις, διανθίζουν τη μουσική διήγηση δίνοντας πολύτιμη ανάσα στη στενεμένη μας ζωή.

Συντελεστές:

Θοδωρής Βουτσικάκης, τραγούδι

Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο

Βασίλης Ραψανιώτης, βιολί

Λίνα Νικολακοπούλου, καλλιτεχνική επιμέλεια

Γιώργος Μιχαηλίδης, ηχοληψία

Μελίνα Ζερβάκη, χειρισμός φώτων

Παναγιώτης Τερζής, σχεδιασμός ήχου

Μαρία Βενετάκη, σχεδιασμός φωτισμών

Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα, οργάνωση παραγωγής

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Εισιτήρια: 5 ευρώ

Προπώληση: viva.gr

Η προπώληση στο VIVA θα ισχύει μέχρι τις 11/05/2022 στις 17:30.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, η προσέλευση κοινού και το ταμείο θα ξεκινήσει στις 18:30.