Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Η πρώτη βδομάδα του νέου έτους είναι γεγονός. Επαναπροσδιορισμοί στόχων και μεγαλύτερες προσδοκίες, ας συνδυαστούν με υγεία και καλή φώτιση. Δεν θα ‘ναι κάθε μέρα τ’ Αη Γιαννιού για να ξεκινήσεις ένα καλύτερο βιβλίο!

1-Από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο κυκλοφορεί το βιβλίο «Το σημειωματάριο ενός Booklover» των συγγραφέων Ελένη Παπαθεοδώρου και Μαρία-Γκεράλντα Ζύκα Νίκιτς. Είναι ένα όμορφο σκληρόδετο ημερολόγιο για τους λάτρεις των βιβλίων και όχι μόνο.

Περιέχει ποιήματα και χαϊκού των δύο συγγραφέων δικής τους δημιουργίας αλλά και βιβλίων που τους επηρέασαν σημαντικά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η μνήμη δεν βοηθά πάντα, ειδικά όταν διαβάζεις πολλά βιβλία. Το σημειωματάριο ενός Booklover δημιουργήθηκε για να κρατάμε τις προσωπικές μας απόψεις για κάθε βιβλίο που διαβάσαμε…

Συγγραφείς: Ελένη Παπαθεοδώρου & Μαρία-Γκεράλντα Ζύκα Νίκιτς

ISBN: 978-618-207-097-0

Αρ. σελίδων: 108

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

2-Από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί το βιβλίο «Μη Ρωτήσεις Ποτέ το Γιατί» του συγγραφέα Στέλιου Δ. Στυλιανού. Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα όπου θίγονται προβλήματα της κοινωνίας μας.

Η Αφροδίτη, από μικρή, έβλεπε στον ύπνο της έναν όμορφο νεαρό, θεωρώντας το όνειρο αυτό προφητικό. Όταν αντίκρισε το μελαχρινό Άρη με το διαπεραστικό βλέμμα, πίστεψε πως είναι αυτός που περίμενε ολόκληρη τη ζωή της.

Θα καταφέρουν ν’ αφήσουν πίσω ό, τι τους πονά κάνοντας ένα βήμα προς το μέλλον χωρίς να πληγώσουν ο ένας τον άλλον;

Λίγα λόγια για το βιβλίο: …Όταν ένας έρωτας γεννιέται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, είναι σαν να γεννιέται ένας Θεός. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί κακό ή ανήθικο στον έρωτα και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει και να καταδικάσει δύο ερωτευμένους.

Ο έρωτας είναι μια ανθρώπινη ανάγκη επικοινωνίας. Είναι θεϊκό δώρο. H δύναμη που σπάει όλα τα τείχη κι όλα τα ανθρώπινα όρια, φτάνοντας ακόμα και στον παραλογισμό, στον φανατισμό και στη συναισθηματική εξουσία του ενός προς τον άλλον. Είναι, ακόμα, εκείνη η δύναμη που συνθλίβει άτομα, ηθικές αξίες και ζωές. Ποιος, αλήθεια, θα μπορούσε να αγνοήσει αυτό το  συναίσθημα;

Η Αφροδίτη, από τότε που ήταν μικρό κορίτσι, έβλεπε στον ύπνο της έναν όμορφο νεαρό και μεγαλώνοντας θεωρούσε ότι αυτό το όνειρο είναι προφητικό και πως κάποια μέρα θα συναντήσει τον μελαχρινό άντρα που τη στοίχειωνε στα όνειρά της. Όταν αντίκρισε τον Άρη με το διαπεραστικό βλέμμα, πίστεψε πως είναι αυτός που περίμενε ολόκληρη τη ζωή της. Ο Άρης, ένας επιτυχημένος σκηνοθέτης, όταν είδε για πρώτη φορά την Αφροδίτη, τρόμαξε: Τη γνώριζε από προηγούμενες ζωές και για χρόνια ολόκληρα τον επισκεπτόταν στον ύπνο του και τον βασάνιζε.

Όμως, δεν μπορούσε να την κρατήσει μακριά του. Ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι οι ζωές τους είχαν οριστεί από ένα τραγικό μυστικό του παρελθόντος, από ένα ανεξέλεγκτο πεπρωμένο κι απ’ το θέλημα ενός άτεγκτου Θεού. Η ευτυχία τους ήταν καταδικασμένη να γκρεμιστεί στα βάραθρα της μοίρας και της θείας πρόνοιας…

Συγγραφέας: Στέλιος Δ. Στυλιανού

ISBN: 9789606216640

Αρ. σελίδων: 560

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

3-Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο «Οι λέοντες της Σικελίας» της συγγραφέως Στεφάνια Άουτσι. Η μετάφραση ανήκει στην Δήμητρα Δότση. Στα πιο ταραγμένα χρόνια της ιταλικής ιστορίας του 19ου αιώνα παρακολουθούμε την εξάπλωση της εμπορικής και κοινωνικής ανόδου των αδελφών Πάολο και Ινιάτσιο Φλόριο, από την Καλαβρία στο Παλέρμο, με τις ταραχώδεις προσωπικές τους ιστορίες. Θα ενσωματωθούν κοινωνικοπολιτικά;

Δυνατοί πατριάρχες, ισχυροί χαρακτήρες, αδίστακτοι στους στόχους τους, συνετοί και μετρημένοι όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, μα πάνω απ’ όλα, αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά, εις βάρος της οικογενειακής και της προσωπικής τους ευτυχίας, προκειμένου να πετύχουν.

Μια ματιά σε οικογενειακές σκέψεις και συναισθήματα, με άμεση, ολοζώντανη, σχεδόν κινηματογραφική απόδοση για την ανθρώπινη δύναμη και θέληση. Τα ζητήματα που θίγει το βιβλίο αναφέρονται μεν στη Σικελία του 19ου αιώνα, όμως παραμένουν επίκαιρα και οικουμενικά. Μετανάστευση, οικογενειακή ανάδυση, κοινωνικές κάστες, εμπόριο. Λιτή γραφή, γεμάτη χρώματα και αντιθέσεις, που αξίζει ν’ ανακαλύψετε.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Από τη στιγμή που ο Πάολο και ο Ινιάτσιο Φλόριο, φιλόδοξοι και με πνεύμα ανήσυχο, αποβιβάζονται στο Παλέρμο από την Καλαβρία το 1799, κοιτάζουν μπροστά, αποφασισμένοι να φτάσουν πιο ψηλά απ’ όλους. Να γίνουν οι πιο πλούσιοι, οι πιο ισχυροί.

Και τα καταφέρνουν: Mέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα δύο αδέλφια μετατρέπουν το κατάστημα μπαχαρικών τους στο καλύτερο της πόλης και στη συνέχεια εμπορεύονται θειάφι, αγοράζουν τα σπίτια και τη γη χρεοκοπημένων ευγενών του Παλέρμο, ιδρύουν τη δική τους ναυτιλιακή εταιρεία. Το Παλέρμο παρατηρεί έκπληκτο την εξάπλωση των Φλόριο, όμως..

Συγγραφέας: Στεφάνια Άουτσι

ISBN: 978-960-645-160-7

Αρ. σελίδων: 544

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

4-Από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί το βιβλίο «Η τσιπούρα η Λενιώ και οι Μύθοι στον βυθό» της συγγραφέως Αναστασίας Δημητρίου-Νίνου. Η εικονογράφηση είναι της ίδιας. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 3 ετών.

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο της σειράς με ηρωίδα την τσιπούρα Λενιώ. Αυτή τη φορά η Λενιώ κάνει έναν τεράστιο αγώνα ώστε να σώσει την Βυθούπολη. Μέσα από πολλές περιπέτειες και σε μορφή ποιήματος η συγγραφέας και καθηγήτρια μουσικής προσπαθεί ενισχύσει τη συνείδηση των παιδιών αλλά και των μεγάλων για το περιβάλλον. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα θαλάσσια πλάσματα καθώς και άλλα είδη ψαριών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Τσιπούρα η Λενιώ θέλει να σώσει την πόλη της από τη ρύπανση και γνωρίζει συναρπαστικούς θαλασσινούς μύθους! Η Βυθούπολη κινδυνεύει από ένα κύμα πίσσας που την έχει καλύψει απειλητικά. Η Λενιώ και οι φίλοι της ξεκινούν έναν αγώνα για να σώσουν όλους τους Βυθουπολίτες. Στο ταξίδι τους συναντούν μυθικά και πανίσχυρα πλάσματα, τα οποία άλλοτε τους βοηθούν κι άλλοτε τους στήνουν παγίδες. Όμως, οι μικροί μας φίλοι είναι θαρραλέοι και αποφασισμένοι να τα καταφέρουν!

Ένα εκπαιδευτικό μουσικό παραμύθι σε έμμετρη γραφή, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με μύθους της θάλασσας, ενώ τα βοηθά να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, και να συνειδητοποιήσουν πως ο καθένας, όσο μικρός κι αν είναι, μπορεί με τον τρόπο του να κάνει μια μεγάλη διαφορά!

Περιλαμβάνει QR κωδικό με τη μουσική αφήγηση της ιστορίας από την ίδια τη συγγραφέα, καθώς και ένα μοναδικό τραγούδι.

Συγγραφέας: Αναστασία Δημητρίου-Νίνου

ISBN: 9789606218583

Αρ. σελίδων: 60

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

5-Από τις Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος κυκλοφορεί το βιβλίο «Πολεμιστής Αλτάι» του συγγραφέα Robert Jordan. Είναι το πρώτο ανέκδοτο μυθιστόρημα του.  Βούλφγκαρ, πολεμιστής της νομαδικής φυλής των Αλτάι μας παρασέρνει σε μια περιπέτεια που τα έχει όλα: μάχες, διπλωματία γιατί κάποιες φορές τα λόγια είναι πιο θανατηφόρα από τα σπαθιά. Ο πολεμιστής καλείτε μέσα από συμμαχίες και έχθρες να καθορίσει τη μοίρα της φυλής του.

Το βιβλίο αν και γράφτηκε τη δεκαετία του 70, και πρόκειται για την πρώιμη γραφή του Jordan. Μελλοντικά θα ακολουθήσει ένα έπος όπου και μέλλει να αποτελεί μία από τις κορωνίδες της Λογοτεχνίας του Φανταστικού και δεν είναι άλλο από τον Τροχό του Χρόνου. Για τους λάτρεις του είδους, ο Πολεμιστής του Αλτάι είναι ένα βιβλίο που σας συνιστώ να διαβάσετε.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Κοπιάστε και ακούστε, προτού ο χρόνος μας τελειώσει. Οι νερόλακοι της Στέπας ξεραίνονται, οι τρομεροί κυνόκεροι αυξάνονται σε αριθμό και οι κακοί οιωνοί αφθονούν. Ο Βούλφγκαρ, ένας από τους αρχηγούς της φυλής των Αλτάι, έχει να αντιμετωπίσει πολέμαρχους, δίδυμες βασίλισσες, προφήτες και μάγους, αν θέλει να προστατέψει τον λαό του και να εξασφαλίσει την επιβίωσή του. Η Έλσπεθ, μια επισκέπτρια από άλλο κόσμο, κρατά τις απαντήσεις, όμως ο Βούλφγκαρ θα πρέπει πρώτα να μάθει τις σωστές ερωτήσεις.

Μήπως όμως η γνώση αυτή αποδειχτεί για τους Αλτάι καταστροφική όσο και σωτήρια;

Κοπιάστε και ακούστε…

Συγγραφέας: Robert Jordan

ISBN: 9786185194499

Αρ. σελίδων: 360

Έτος έκδοσης: 2020

Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος

6-«Λιονταρίνα Μπαλαρίνα» λέγεται το νέο βιβλίο του συγγραφέα Στέλιου Κρητικού και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Η εξαιρετική εικονογράφηση ανήκει στην Ελληνογαλλίδα Κριστίν Μενάρ. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών.

Η μικρή Ρίνα,είναι μια τσαχπίνα λιονταρίνα που από μικρή ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα και είχε βγάλει μάλιστα κι ένα στιχάκι: Ρίνα, λιονταρίνα, μπαλαρίνα!

Όταν έφθασε στην κατάλληλη ηλικία, ευθύς γράφτηκε στη σχολή μπαλέτου, ωστόσο η δασκάλα χορού την αποδοκίμαζε συχνά, παρ’ όλες τις προσπάθειες της Ρίνας. Θα πραγματοποιήσει η Ρίνα το όνειρο της ζωής της ή θα τα παρατήσει, όπως ανακοίνωσε στους γονείς της;

Η ενθάρρυνση είναι σημαντικός παράγοντας ώστε να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας και να τα βοηθήσει να συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους. Εξάλλου, ποιος δε θέλει να τον εκτιμούν και να τον ενθαρρύνουν με θετικά σχόλια για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του;

Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι έχουμε ανάγκη να μας στηρίζουν, να μας αποδέχονται και να μας ωθούν προς το καλύτερο ώστε να μην εγκαταλείψουμε τα όνειρα μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το κάθε παιδί είναι μοναδικό!​ Το κάνουμε να το νιώσει;Το κάθε παιδί θέλει τον τρόπο του!Το κάνουμε να το αντιληφθεί;Το κάθε παιδί θέλει τον χρόνο του!Του τον δίνουμε;​ Τόσο απλά ερωτήματα που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Η Ρίνα, είναι μια μικρή λιονταρίνα που έχει ένα μεγάλο όνειρο: Θέλει να γίνει μπαλαρίνα. Γεμάτη ενθουσιασμό γράφεται σε μία σχολή χορού. Όμως, τα μαθήματα είναι απαιτητικά και η δασκάλα αυστηρή. Θα καταφέρει η Ρίνα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα;

Μια τρυφερή ιστορία που δείχνει πόσο σημαντική είναι η ενθάρρυνση και η σωστή καθοδήγηση από γονείς και δασκάλους, ώστε τα παιδιά να μάθουν ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αρκεί να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Συγγραφέας: Στέλιος Κρητικός

ISBN: 9789606218576

Αρ. σελίδων: 40

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

7-Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί σε νέα έκδοση το βιβλίο «Φωτιά & Αίμα» του συγγραφέα George R. R. Martin. Η μετάφραση ανήκει σε συλλογική συνεργασία. Το βιβλίο φαντασίας αυτό αφηγείται την ιστορία του Οίκου Ταργκάρυεν, τριακόσια χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones. Είναι εμπλουτισμένο με νέες εικονογραφήσεις διάφορων καλλιτέχνων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τρεις αιώνες πριν από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Παιχνίδι του Στέμματος, οι Ταργκάρυεν -η μόνη οικογένεια δρακοαφεντών που επέζησε από τον Όλεθρο της Βαλύρια- εγκαταστάθηκαν στο Ντράγκονστοουν. Η αφήγηση του χρονικού Φωτιά & Αίμα ξεκινά με τον θρυλικό Αίγκον τον Κατακτητή, δημιουργό του Σιδερένιου Θρόνου, και συνεχίζει με τις γενιές των Ταργκάρυεν που διαγωνίστηκαν για την κατοχή αυτής της εμβληματικής έδρας εξουσίας μέχρι τον εμφύλιο πόλεμο που λίγο έλειψε να αφανίσει τη δυναστεία τους.

Πώς ήταν το Γουέστερος όταν οι δράκοι κυριαρχούσαν στους ουρανούς;  Ποια ήταν τα χειρότερα εγκλήματα του Μαίγκορ του Αμείλικτου; Τι συνέβη πραγματικά κατά τη διάρκεια του Χορού των Δράκων; Γιατί ήταν θανάσιμος κίνδυνος να επισκεφτεί κανείς τη Βαλύρια μετά τον Όλεθρο;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται στην παρούσα έκδοση, όπως τα παραθέτει ένας πολυμαθής μέιστερ της Ακρόπολης. Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο από τους δύο τόμους της
καθοριστικής ιστορίας του Οίκου των Ταργκάρυεν, διανθισμένης με πάνω από ογδόντα ασπρόμαυρες απεικονίσεις του κορυφαίου εικονογράφου Doug Wheatley.

Συγγραφέας: George R. R. Martin

ISBN: 978-960-623-514-6

Αρ. σελίδων: 840

Έτος έκδοσης:2022

Εκδόσεις: Anubis

8-Από τις Εκδόσεις Μολύβι κυκλοφορεί το βιβλίο «Οι Νωθροί εμείς» του συγγραφέα Παύλου Παπαδόπουλου.

Η πρώτη ποιητική συλλογή του συγγραφέα αναμφίβολα κεντρίζει το ενδιαφέρον με την ιδιαίτερα αισθητική του αλλά και το ανετρεπτικό εσωτερικό του. Ο Παύλος Παπαδόπουλος δημιουργεί αποκλειστικά για τους αναγνώστες του μία δυστοπία στην οποία καταφέρνει και μας εισάγει με αριστοτεχνικό τρόπο. Στην ποίησή του υπάρχουν όλα: φανταστικοί ήρωες, κρυμμένα μηνύματα, δυνατές περιγραφές, αλληγορίες , σύμβολα που καλείται να ερμηνεύσει και να αποκωδικοποιήσει, μέσα από τις δικές του εμπειρίες, ο αναγνώστης.

Ο ποιητής, μέσα από ακατάληπτες κραυγές, συναισθήματα απελπισίας ή άλλοτε απρόσμενης ελπίδας και ενός αδιόρατου χιούμορ, μας προσκαλεί να ξεφύγουμε από τη νωθρότητα, περιγράφοντάς την στην πιο ακραία της έκφραση.

« Το γλυκό πρωινό

Φόρεσα την κάπα μου,

Τις μπότες μου

Και όπλισα τα χέρια μου

Με ένα ζευγάρι λεπίδες…»

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΛΥΒΙ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Παύλου Παπαδόπουλου: «Οι Νωθροί εμείς». Πρόκειται για ένα ευφυές ποιητικό σχεδίασμα, σε ασπρόμαυρο φόντο, με διάσπαρτες παρεμβολές μικροαφηγήσεων. Το κείμενο είναι ρέον και ζωντανό, προκαλώντας έναν αέναο διάλογο ο οποίος στήνεται κάθε φορά στα πιο απίθανα σκηνικά που μπορεί να σκεφτεί ο ποιητής και στα οποία -ακούσια ή εκούσια- παρασύρεται ο αναγνώστης.

Οι αναγνώστες μαγνητίζονται και παραμένουν «δέσμιοι» ενός τραγικού κόσμου που γίνεται ακόμη ποιο τρομερός καθώς, αργά ή γρήγορα, συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος αυτός είναι πραγματικός. Απωθημένες σκέψεις, θολές αναμνήσεις, κατακρεουργημένα όνειρα, στημένες ιστορίες που έρχονται στο προσκήνιο για να ταρακουνήσουν το παρόν και προϊδεάζοντας για ένα παρακινδυνευμένο μέλλον.

Τελικά, το «Οι νωθροί εμείς» είναι το επίκαιρο ερώτημα που αναζητά εναγωνίως μία πειστική απάντηση από όλους εμάς: Είμαστε έτσι όπως είμαστε από καθαρή τύχη ή από προσωπική επιλογή; Η νέα ποιητική συλλογή του Παύλου Παπαδόπουλου κυκλοφορεί σε μία ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση. Το βιβλίο διατίθεται ήδη σε κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Συγγραφέας: Παύλος Παπαδόπουλος

ISBN: 978-618-83395-3-8

Αρ. σελίδων: 36

Έτος έκδοσης: 2018

Εκδόσεις: Μολύβι

9-Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο «Τελειώνει με εμάς» της συγγραφέως Colleen Hoover. Η μετάφραση ανήκει στη Νέλλα Γιατράκου.

Η Λίλυ κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της με σκοπό να διαγράψει τα παιδικά της τραύματα. Όταν εμφανίζεται στη ζωή της ο Ράιλι, μοιάζει σαν το ιδανικό όνειρο για κάθε κοπέλα: επιτυχημένος νευροχειρούργος, γοητευτικός, πλούσιος με ευγενείς τρόπους αλλά…. Πάντα θα υπάρχει ένα “αλλά”, που πίσω από κάθε κλειστή πόρτα θα αποτελεί τον κατακερματισμό των ανθρώπινων ψυχών.

Μια εξαιρετική ιστορία που μιλάει για την ενδοοικογενειακή βία. Ένα φαινόμενο μάστιγα στην εποχή μας. Θίγει κοινωνικά ζητήματα με ρεαλιστικό και σκληρό τρόπο. Ένα βιβλίο που σε αγγίζει ολοκληρωτικά!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο. Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν.

Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή.

Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός.

Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί.

Όμως δεν την κατακλύζουν μόνο τα ερωτηματικά για τη σχέση της αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν – τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της.

Ήταν η αδελφή ψυχή και ο προστάτης της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται…

Συγγραφέας: Colleen Hoover

ISBN: 978-960-653-579-6

Αρ. σελίδων: 408

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Διόπτρα

Από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα πρόκειται στις 10 Ιανουαρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει το βιβλίο «ΡΕΖΕΡΒΑ». Η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι, Δούκα του Σάσεξ, θα κάνει ταυτόχρονη έκδοση σε δεκαέξι γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Η ΡΕΖΕΡΒΑ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και Κύπρο σε έντυπη μορφή από τις Εκδόσεις Πεδίο. Επίσης πρόκειται να κυκλοφορήσει σε μορφή audio book τον Φεβρουάριο του 2023. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε 16 γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΡΕΖΕΡΒΑ ανακαλεί στη μνήμη μας μια από τις πιο εμβληματικές εικόνες του εικοστού αιώνα: δύο αγόρια, δύο νεαροί πρίγκιπες, να περπατούν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, καθώς ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε συγκλονισμένος, βυθισμένος στην απόλυτη θλίψη – και στην αβεβαιότητα. Ενώ η Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας, οδηγούνταν στην τελευταία της κατοικία, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνταν πώς ένιωθαν και τι σκέφτονταν αυτά τα δύο παιδιά. Όπως ασφαλώς και πώς θα εξελίσσονταν οι ζωές τους από εκείνη την ημέρα και έπειτα. Και αυτή επιτέλους είναι η ιστορία του Χάρι.

Σφραγισμένη από την ορμητική, αφοπλιστική ειλικρίνεια του συγγραφέα, η ΡΕΖΕΡΒΑ αποτελεί ένα εκδοτικό ορόσημο, ένα βιβλίο αποκάλυψη, πλημμυρισμένο από βαθιά επίγνωση και σκληρά κερδισμένη σοφία για την αέναη δύναμη και νίκη της αγάπης που αφήνει πίσω της τον πόνο.

Ο Πρίγκιπας Χάρι επιθυμεί να υποστηρίξει βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις με δωρεές απότα έσοδα του βιβλίου ΡΕΖΕΡΒΑ. Ο Δούκας του Σάσεξ έχει δωρίσει 1.500.000 δολάρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό Sentebale που ίδρυσε με τον Πρίγκιπα Seeiso του Λεσότο στη μνήμη των μητέρων τους, ο οποίος υποστηρίζει παιδιά και νέους στο Λεσότο και στην Μποτσουάνα που έχουνπληγεί από τον ιό HIV/AIDS.

Ο Πρίγκιπας Χάρι θα δωρίσει επίσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Well Child το ποσό των 300.000 λιρών. Το ίδρυμα Well Child, του οποίου είναι βασιλικός χορηγός επί δεκαπέντε χρόνια, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και νέους με σοβαρά προβλήματα υγείας να δέχονται φροντίδα και θεραπεία στο σπίτι και όχι στο νοσοκομείο, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Η πρωτότυπη έκδοση του βιβλίου ΡΕΖΕΡΒΑ θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Random House στην Αμερική, από τις εκδόσεις Random House Canada στον Καναδά, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο,την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική από τον εκδοτικό οίκο Transworld που ανήκει στον όμιλο Penguin Random House UK.

Το βιβλίο θα μεταφραστεί σε 14 ακόμα γλώσσες και θα εκδοθεί στην Ισπανία (Plaza & Janés/Penguin Random House Grupo Editorial), τη Γερμανία (PenguinVerlag/Penguin Random House Verlagsgruppe GmbH), τη Βραζιλία (Objetiva/Grupo Companhiadas Letras), την Πορτογαλία (Objectiva/Penguin Random House Grupo Editorial), την Κίνα (Penguin Random House China), τη Δανία (Politikens Forlag), την Ολλανδία (Hollands Diep/Overamstel), τη Φινλανδία (Otava Publishing Company Ltd.), τη Γαλλία (Éditions Fayard), την Ουγγαρία (Corvina Books), την Ιταλία (Mondadori), την Πολωνία (Wydawnictwo Marginesy), τη Ρουμανία (Nemira Publishing House) και τη Σουηδία (Albert Bonniers Förlag).

Ο Πρίγκιπας Χάρι, Δούκας του Σάσεξ, είναι σύζυγος, πατέρας, ανθρωπιστής, βετεράνος στρατιωτικός, υπέρμαχος της ψυχικής και σωματικής υγείας και ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος. Ζει στη Σάντα Μπάρμπαρα της πολιτείας της Καλιφόρνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την οικογένειά του και τα τρία σκυλιά τους.