«Με το πιο δυνατό ψηφοδέλτιο η μεγάλη νίκη έρχεται και θα είναι νίκη της ενωμένης κοινωνίας» τόνισε στη χθεσινή του ομιλία στο Μακρυχώρι ο δήμαρχος Τεμπών και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Κολλάτος.

Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρισκόμαστε απόψε εδώ κοντά σας, στο πλαίσιο της προεκλογικής μας επικοινωνίας. 

Σας ευχαριστώ για την καταπληκτική σας παρουσία.

Μια παρουσία που είναι προάγγελος μεγάλης νίκης!

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης. 

Μια αναμέτρηση ιδιαίτερα κρίσιμη για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα σημαντική για το δήμο μας και πιστεύουμε νικηφόρα για τον συνδυασμό μας, με την υποστήριξη σας. 

Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να το πετύχουμε αρκεί να υπάρξει διαρκής αγώνας, ενότητα, συσπείρωση, ενιαία αυτοδιοικητική συνείδηση και για αυτό δεν χρειάζεται εφησυχασμός. 

Στόχος μας είναι να παραμείνει ο ενιαίος Δήμος Τεμπών ένα ισχυρό, σύγχρονο, αυτοδιοικητικό κέντρο, αξιοποιώντας τόσο τις δυνατότητες της περιοχής όσο και όλων των δημοτών. 

Στις προθέσεις μας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς περιθωριοποιήσεις, να παραμείνει κοινωνικά δίκαιος με ευαισθησία στα προβλήματα της καθημερινότητας, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους δημότες και τους επισκέπτες μας. 

Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι στις σκέψεις μας παραμένει η ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για υπέρβαση μικροκομματικών – μικροπολιτικών αγκυλώσεων, δίνοντας πρωτοβουλία και λόγο σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης ανάπτυξης. 

Έτσι με γνώμονα όλα αυτά δημιουργήσαμε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με βασικό μας μέλημα τα αυτοδιοικητικά ζητήματα και προβλήματα μακριά από την εμπλοκή των κομμάτων. 

Είναι θεμιτό και απόλυτα σεβαστό ο καθένας να έχει την πολιτική του άποψη και θέση. 

Όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν απαιτείται κομματική προσέγγιση αλλά ήθος των διοικούντων, γνώση και όραμα και αυτό έχει επιβεβαιωθεί δύο φορές στις εκλογικές αναμετρήσεις για τον Δήμο Τεμπών.  

Πριν μερικά χρόνια μαζί με πολλούς συντοπίτες μας και ανθρώπους που νοιάζονταν για τον τόπο μας εκθέσαμε τους εαυτούς μας ως υποψήφιοι. 

Μας τιμήσατε, μας επιλέξατε. 

Σήμερα όμως τίθεται το ίδιο ερώτημα – δίλημμα. 

Ο δήμος χρειάζεται να συνεχίσει την πορεία που χάραξε μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο δήμος χρειάζεται μια γενναία και τολμηρή Δημοτική Αρχή. 

 Έχω την τιμή να βρίσκομαι επικεφαλής του Συνδυασμού «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών» που είναι ένας συνδυασμός με όραμα, με γνώση, ένας συνδυασμός με αποτελεσματικότητα. 

Έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε τη γέφυρα με την επόμενη δημοτική θητεία. 

Έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. 

Έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τον δήμο πολλά βήματα παραπέρα.

Σήμερα μπορούμε να σας αποδείξουμε μέσα από ένα μικρό απολογισμό της θητεία μας αλλά να σας εξηγήσουμε και το όραμα μας. 

Η εντολή των δημοτών ήταν να οδηγήσουμε τον δήμο στη νέα πραγματικότητα δημιουργώντας ένα δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό και ανθρώπινο. 

Καταφέραμε : 

·        Να πετύχουμε την έγκαιρη προσαρμογή του δήμου στο πλαίσιο λειτουργίας του Καλλικράτη

·        Να οργανώσουμε τις υπηρεσίες του νέου δήμου

·        Να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου

·        Να αξιοποιήσουμε προγράμματα ΕΣΠΑ και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

·        Να προετοιμάσουμε τις δράσεις εκείνες που πρόκειται να αλλάξουν τα επόμενα χρόνια τη φυσιογνωμία του δήμου μας.

Και όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον. 

Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε μια καθημερινή μάχη για την βελτίωση των συνθηκών του δημότη σε όλα τα επίπεδα της ζωής του. Να κάνουμε την καθημερινότητα του πιο εύκολη και ανθρώπινη, να δικαιώσουμε την επιλογή του ώστε να μείνει στο τόπο του. 

Να θυμίσουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί βάναυσα τα χρόνια της κρίσης. Σε κανέναν άλλο φορέα της Γενικής Κυβέρνησης δεν έχουν μειωθεί κατά 70% οι επιχορηγήσεις. 

Οι δήμοι είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και  μάλιστα οι ΟΤΑ τα χρόνια της κρίσης, είναι ίσως οι μοναδικοί φορείς που παράγουν πλεονάσματα. 

Σήμερα ο δήμος είναι οικονομικά εύρωστος, με αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, οικονομική σταθερότητα και πλήρη αξιοπιστία, ενώ στους ισολογισμούς παρουσιάζει καθαρά κέρδη. 

Σε στενή συνεργασία με τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του δήμου προβήκαμε : 

·        Σε μείωση των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του δήμου. 

·        Σε μείωση των μισθωμάτων για τις υπηρεσίες του δήμου 

·        Σε μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η εξόφληση των δαπανών από δικαστικές αποφάσεις.   

Και πιστέψτε με ήταν πολλές οι δικαστικές εκκρεμότητες. Για την οικονομική πορεία του δήμου κρατήστε παρακαλώ δύο νούμερα. 

Στην αρχή της δεύτερης θητείας μας την 1/09/2014 το σύνολο των υποχρεώσεων του δήμου ήταν 1.676.658 ευρώ και σήμερα το ποσό έφτασε στις 300.000 ευρώ περίπου. Μείωση 1,3 εκατομμύρια ευρώ. 

Ενώ τα χρηματικά διαθέσιμα ήταν 1,2 εκατομμύρια ευρώ και έγιναν 2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι φανερή η πορεία των οικονομικών δεδομένων του δήμου μας. 

Αξιοσημείωτη ακόμη είναι και η έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, όπου κατατάσσει τον Δήμο Τεμπών στην 5η θέση πανελλαδικά στην κατηγορία κόστος λειτουργίας του δήμου ανά κάτοικο (δηλαδή ποιες λειτουργικές δαπάνες βαρύνουν τον δημότη και εμείς έχουμε την μικρότερη επιβάρυνση), ενώ σημαντική διάκριση έχουμε αποσπάσει και στην εκτέλεση προϋπολογισμού όπου ο δήμος βρίσκεται στην 10η θέση πανελλαδικά. 

Ως Δημοτική Αρχή και ως στάση ζωής γενικότερα δεν ανήκουμε σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική ασφυξία με την επιβολή νέων τελών. 

Αντίθετα ανήκουμε σε εκείνους που πιστεύουν στην δημιουργία εσόδων από την προσέλκυση επενδύσεων στο δήμο μας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. 

Άποψη μας και θέση μας είναι ότι η ανάκαμψη και ανάπτυξη θα προέλθουν μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία. 

Η οικονομική συγκυρία και η περικοπή των πόρων έστρεψε το ενδιαφέρον μας στην μοναδική χρηματοδοτική πηγή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. 

Όλη αυτή την περίοδο με υπομονή, επιμονή και με άριστο ανθρώπινο δυναμικό καταφέραμε να ωριμάσουμε, να επικαιροποιήσουμε  μελέτες και έργα που αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ. 

Μόνο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I και II» εγκρίθηκαν έργα και πιστώσεις που αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ

Σε αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνονται έργα οδοποιίας, άρδευσης, αποχέτευσης, ύδρευσης, φραγμάτων, έργα αναπλάσεων, εξωραϊσμοί, ενεργειακή εξοικονόμηση και αναβάθμιση σχολείων, ανάδειξη θρησκευτικού – αρχαιολογικού – ιστορικού τουρισμού, ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Να αναφερθούμε τώρα στα έργα της Δημοτικής Ενότητας Μακρυχωρίου που προηγήθηκαν στα χρόνια της θητείας μας. 

·        Διαμόρφωση κτιρίου (πρώην αντλιοστασίου) σε αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και σε χώρο άσκησης πολιτιστικών, εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων. Το έργο εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα LEADER με προϋπολογισμό 199.875,00 ευρώ.

·        Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου του νέου κτιρίου (πρώην αντλιοστάσιο) 

·        Εσωτερική διαρρύθμιση Δημοτικού Καταστήματος Μακρυχωρίου με προϋπολογισμό 7.216,66 ευρώ 

·        Διαμόρφωση αμαξοστασίου του Δήμου Τεμπών με προϋπολογισμό 3.000,00 ευρώ

·        Αγροτική οδοποιία Δήμου Τεμπών το έργο ολοκληρώθηκε με προϋπολογισμό 99.996,63 ευρώ 

·        Αγροτική οδοποιία Δ.Ε Μακρυχωρίου με προϋπολογισμό 73.856,19 ευρώ. Το έργο αφορά στην ανακατασκευή – βελτίωση – τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων στην Τ.Κ Μακρυχωρίου και συγκεκριμένα στους δρόμους έμπροσθεν της γεφυροπλάστιγγας. Στο συγκεκριμένο σημείο τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση όλων όσοι κάνουν χρήση της γεφυροπλάστιγγας, ενώ δημιουργήθηκε και χώρος πάρκινγκ. Επίσης οριοθετήθηκε με κράσπεδα ο δρόμος που οδηγεί από το Μακρυχώρι προς τη θέση «Παναγιά».

·        Κατασκευή τεχνικών έργων ομβρίων υδάτων με προϋπολογισμό 12.632,00 ευρώ

·        Εγκατάσταση 2 Μετεωρολογικών Σταθμών. Προχωρήσαμε στην εγκατάσταση δύο μετεωρολογικών σταθμών με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους, στην Τοπική Κοινότητα Γόννων και στην Τοπική Κοινότητα Νέσσωνα, με στόχο την καταγραφή των καιρικών φαινομένων, επ' ωφελεία των κατοίκων του Δήμου Τεμπών. Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από τεχνικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, χωρίς την παραμικρή δαπάνη του Δήμου Τεμπών. Ο στόχος μας ήταν να μπορούμε μέσω αυτών των δύο σταθμών να καταγράφουμε τις επικείμενες καιρικές συνθήκες, ώστε κυρίως οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής, να αξιολογούν κατά το δοκούν τα καιρικά δεδομένα, και να μπορούν στη συνέχεια να προχωρούν ή όχι στις αγροτικές τους εργασίες. 

·        Προωθούμε την ανάπτυξη ενός εργαλείου λήψης αποφάσεων στον αγροτικό τομέα με στόχο την ολοκληρωμένη παρακολούθηση των καλλιεργειών που σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των  μετεωρολογικών δεδομένων θα μπορεί να συμβουλεύει τους αγρότες για μια σειρά από καλλιεργητικές πρακτικές (π.χψεκασμούς, λιπάνσεις, κ.α). Το εργαλείο αυτό μπορεί να συμβάλει στην μείωση των εισροών επιτυγχάνοντας τρεις στόχους: α) χαμηλότερο κόστος παραγωγής, β) ποιοτικότερα αγροτικά προϊόντα, γ) προστασία του περιβάλλοντος.

·        Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στον Άγιο Γεώργιο για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων 

·        Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον αριστερό παράδρομο της ΠΑΘΕ, στην είσοδο του Μακρυχωρίου με την απαιτούμενη διαγράμμιση 

·        Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιαχείρισης δικτύου ηλεκτροφωτισμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση διαχείρισης πόρων. Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιαχείρισης δικτύου ηλεκτροφωτισμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση διαχείρισης πόρων. Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων φωτιστικών  τεχνολογίας LED, τα οποία καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια. Έτσι η μείωση των εξόδων του δήμου για την δαπάνη του ηλεκτροφωτισμού οδηγεί στην μείωση των δημοτικών τελών των δημοτών, καθώς όπως γνωρίζετε η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας έχουν ανταποδοτική σχέση.

·        Προμήθεια και εγκατάσταση επέκτασης συστήματος τηλεμετρίας και περιορισμού των διαρροών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τεμπών. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος ΕΠΥΜΕΠΕΡΑΑ με συνολικό προϋπολογισμό 1.329.000, 00 ευρώ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου

·        Η προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας για την κάλυψη αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου, ήταν ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Έτσι πετύχαμε την χρηματοδότηση του έργου μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με προϋπολογισμό 2.170.000,00 ευρώ. Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί ένα διώροφο σχολικό κτίριο ενεργειακής κατηγορίας Β΄ με 6 αίθουσες διδασκαλίας, εκ των οποίων η μία θα είναι αίθουσα υπολογιστών, ενώ θα υπάρχουν χώροι διοίκησης, υγιεινής και αποθηκευτικοί χώροι στο υπόγειο. Στον σχεδιασμό προβλέπεται η συντήρηση και αναβάθμιση των 2 υπαρχόντων κτιρίων. Στο κτίριο 1 θα δημιουργηθεί κυλικείο, εστιατόριο, βιβλιοθήκη, χώρος εργαστηρίου φυσικοχημείας και χώροι υγιεινής, ενώ στο κτίριο 2 θα δημιουργεί χώρος ιατρείου, 3 αίθουσες διδασκαλίας και θα ανακαινιστούν οι χώροι υγιεινής. Στον εξωτερικό χώρο θα κατασκευαστούν χώροι καθιστικών- πέργκολες, θα γίνει αναβάθμιση του αύλειου χώρου με διαφορετικά χρωματικά υλικά φιλικά στην αισθητική των παιδιών, ενώ θα ολοκληρωθεί η δημιουργία γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, θα κατασκευαστούν ράμπες πρόσβασης των ΑΜΕΑ και θα οργανωθεί κατάλληλα το πράσινο.

                             Βρίσκονται σε εξέλιξη 

·        Η κατασκευή γηπέδου Μακρυχωρίου, ένα έργο που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ανακατασκευάζεται και το βοηθητικό γήπεδο κάτω από το Γυμνάσιο –Λύκειο

·        Η επισκευή -συντήρηση σχολικών κτιρίων αύλειων χώρων του Δήμου Τεμπών. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» με προϋπολογισμό 74.280,00 ευρώ. Αναμένεται η ολοκλήρωσή του.

          Έργα εν αναμονή χρηματοδότησης 

·        Προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων άθλησης ενηλίκων σε υπαίθριους χώρους το έργο χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με προϋπολογισμό 18.476,00 ευρώ 

                       Εν αναμονή δημοπράτησης 

·        Προμήθεια –τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Τεμπών. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» με προϋπολογισμό 235.400,00 ευρώ

        Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι μεταξύ άλλων: 

·        Η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και η σύνδεση του με τον βιολογικό καθαρισμό Γόννων 

·        Η δημιουργία Πράσινου Σημείου στον Ευαγγελισμό. Τα Πράσινα Σημεία αποτελούν μια διεθνή και δοκιμασμένη πρακτική που βασίζεται στην συμμετοχή των πολιτών και σκοπεύει στην ανακύκλωση ειδικών ρευμάτων υλικών. Σήμερα αποτελούν σημαντικό τμήμα των συστημάτων ανακύκλωσης που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες της Ε.Ε. και σε όλο τον κόσμο.  Στο δήμο Τεμπών το Πράσινο Σημείο θα κατασκευαστεί σε γήπεδο που εντοπίζεται νότια του οικισμού «Ευαγγελισμός» σε οδική απόσταση περίπου 800 μέτρων από το κέντρο του οικισμού, επί της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Ευαγγελισμού. Πιο συγκεκριμένα, η έκταση του συνολικού γηπέδου είναι 26,9 στρέμματα περίπου, ενώ η έκταση της εγκατάστασης του Πράσινου Σημείου είναι 7 στρέμματα περίπου. Εντός του χώρου θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης οχημάτων, έτσι ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών στο Πράσινο Σημείο και γεφυροπλάστιγγα όπου θα ζυγίζονται τα οχήματα του Πράσινου Σημείου που θα μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα έχουν συλλεχθεί. Η είσοδος θα είναι κοινή για τους χρήστες και τα οχήματα του Πράσινου Σημείου αλλά προτείνεται να εφαρμόζονται διαφορετικά ωράρια λειτουργίας. Ακόμη, θα κατασκευαστεί οικίσκος εισόδου και κτίριο γενικής χρήσης -χώρος υλικών προς επαναχρησιμοποίηση.

      

 ΑΛΛΑ  ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ:

·        Επέκταση σύνδεσης δικτύου φυσικού αερίου

·        Η κατασκευή γηπέδου 5Χ5. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί  μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με προϋπολογισμό 193.056,00 ευρώ. 

·        Η διαμόρφωση χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων στο Γυμνάσιο –Λύκειο Μακρυχωρίου 

·        Η αποκατάσταση της οδού Μακρυχωρίου- Παραπόταμος με προϋπολογισμό 244.750,00 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας 

·        Η αποκατάσταση της οδού Μακρυχωρίου- Ευαγγελισμός με προϋπολογισμό 221.000,00 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

·        Η αποκατάσταση της οδού Μακρυχωρίου- Γόννων με προϋπολογισμό 244.700,00 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

·        Ο καθαρισμός ρεμάτων Μακρυχωρίου- Γόννων- Μεσαγγάλων με προϋπολογισμό 550.000,00 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

·        Η κατασκευή υπογείωσης δικτύου ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου με προϋπολογισμό 550.000,00 ευρώ. Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρόκειται να ενταχθεί το έργο «Κατασκευή – Υπογείωση Αγωγών Άρδευσης Μακρυχωρίου» συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αρδευτικού δικτύου μήκους 35 km, το οποίο πρόκειται να αρδεύσει έκταση 3.780 στρεμμάτων της κτηματικής περιφέρειας Μακρυχωρίου. 

·        Η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και των αγροκτηνοτροφικών υποδομών

·        Η δημιουργία χώρου για Ιππικό Όμιλο. Για το λόγο αυτό οριοθετήθηκε το σημείο και η διαδρομή που θα καλύπτουν οι ιππικοί αγώνες, και είναι κάτω από το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Οι ιππικοί αγώνες θα διενεργούνται κάθε χρόνο ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου.

·        Η κατασκευή πεζοδρομίων στις νέες κατοικίες 

·        Είμαστε σε αναζήτηση είτε μέσω ταμειακού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τους όμορους δήμους, για την δημιουργία Κυνοκομείου για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων που τείνει πια να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

·        Η συντήρηση της πλατείας Ζ.Λιούπακαθώς και η ανάπλαση- αναβάθμιση του μνημείου των πεσόντων μπροστά από το χώρο της εκκλησίας

·        Η παροχή κάθε δυνατής στήριξης στους επαγγελματίες βιοτέχνες και εργαζόμενους, αξιοποιώντας τα προγράμματα leader και ΟΠΑΑΧ, τόσο για δημοτικές όσο και για ιδιωτικές επενδύσεις 

·        Η στήριξη και ενίσχυση του Πολιτιστικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

·        Η ενίσχυση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γυναικών, με τον προγραμματισμό και την παρουσίαση εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου

·        Η στήριξη και ενίσχυση του Κυνηγετικού Συλλόγου Μακρυχωρίου 

·        Η ενίσχυση του Αθλητικού Συλλόγου «Αετός Μακρυχωρίου».   

·        Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε τμήματα υποδομής. Στόχος η ενεργοποίηση όλων των δημοτών, η πρόοδος των συλλόγων – ομάδων μας με την ανάδειξη ταλέντων και η σφυρηλάτηση καλών χαρακτήρων που θα επιτρέψει στα παιδιά μας να περάσουν χωρίς κλυδωνισμούς στον κοινωνικό στίβο.

·        Η διοργάνωση στο Μακρυχώρι πανδημοτικής γιορτής Καρπουζιού, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή, και είναι μια δυναμική καλλιέργεια του πρωτογενούς τομέα.

 

Όλοι γνωρίζεται το όραμα μας για την ανάδειξη– αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών. 

Στην  τελική ευθεία βρίσκονται οι μελέτες για τη δημιουργία πολυθεματικού πάρκου στην Κοιλάδα των Τεμπών. Είναι πλέον μονόδρομος η αξιοποίηση της πρότασης όπου αντιμετωπίζει την κοιλάδα ως ένα ενιαίο πάρκο στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να αναπτύξει διάφορες δραστηριότητες, όπως διέλευση της ομώνυμης κοιλάδας μέσα από τα περιπατικά μονοπάτια, με τη δρεζίνα, το ποταμόπλοιο, με το ποδήλατο. 

Επανενεργοποίηση των πηγών ανάδειξης του αρχαιολογικού τουρισμού, εκπαιδευτικές επισκέψεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβλέπεται μουσείο σιδηροδρόμων, χώρος προβολής για το φυσικό περιβάλλον, χώρος για υπαίθρια φεστιβάλ. 

Το ενιαίο πάρκο θα έχει μια αρχή, ένα ενδιάμεσο κόμβο και ένα τέλος. 

Η αρχή προβλέπεται στον παλιό σταθμό Ιτέας, όπου δημιουργείτε χώρος υποδοχής και ενημέρωσης. Εκεί δημιουργείται και η στάση του προαστιακού σταθμού της Ιτέας που βρίσκεται ένα αναμονή δημοπράτησης, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Η ύπαρξη του εν λόγω σταθμού που είναι εφικτό να δημιουργηθεί θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την περιοχή εξυπηρετώντας τους κατοίκους, όσο και στην εύκολη πρόσβαση στην αφετηρία της κοιλάδας. 

Ο ενδιάμεσος κόμβος θα βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, εκεί όπου η περιοχή αναμορφώνεται και προσαρμόζεται στο ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. 

Το τέλος του πάρκου προβλέπεται στο ύψος του ενετικού Πετρογέφυρου στο ύψος της διασταύρωσης του Πυργετού.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος φέρνει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, και περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής που έχει κοντά τα ιστορικά Αμπελάκια, την Ραψάνη, του Γόννους που διαθέτουν πλούσιες και σημαντικές πολιτιστικές – πολιτισμικές διαδρομές. 

Επιτρέψτε μου μια μικρή αναφορά στα παρακάτω θέματα: 

·        Ζωτικό ζήτημα που βρισκόταν σε πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής ήταν η δημιουργία πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή του Ευαγγελισμού . Πετύχαμε την εγκατάστασή του προς όφελος των δημοτών μας γιατί η δημόσια ασφάλεια είναι ένα αυτοτελές δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πρόσωπο που διαμένει στην ελληνική επικράτεια με την παροχή καλύτερης αστυνόμευσης. 

·        Επίσης μέσα από την αγωνιστικότητά μας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον όμορο Δήμο Αγιάς αποτρέψαμε την εγκατάσταση των Διοδίων στα Τέμπη, δίνοντας τη δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε όσους συμπολίτες μας δεν επιλέγουν τον κλειστό αυτοκινητόδρομο και τη διέλευση των σηράγγων.  Η νυν Δημοτική Αρχή λοιπόν απέτρεψε την εγκατάσταση των Διοδίων στα Τέμπη είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. 

·        Όλοι θυμόσαστε την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, όπου λόγω αυτής της αγαστής συνεργασίας προβήκαμε σε μια σειρά ενεργειών και καταφέραμε να λύσουμε οριστικά το θέμα της συγχώνευσης των σχολικών μονάδων του δήμου. 

Αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά η δύναμη της συνεργασίας, της συνέργειας και της συμμετοχικής διαδικασίας.

Την ίδια αποτελεσματικότητα λοιπόν πρέπει να επιδείξουμε και σε ένα άλλο μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή και αφορά στο προσφυγικό.

Απαιτείται και εδώ συνεργασία, συμπόρευση, συνδιεκδίκηση και δεν παρέχεται σε κανέναν η δυνατότητα εκμετάλλευσης, έστω και με πρόσκαιρα οφέλη σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Από την πρώτη στιγμή που ενέκυψε το ζήτημα σταθήκαμε αλληλέγγυοι στην τοπική κοινότητα και τους κατοίκους του Κυψελοχωρίου, ζητώντας με όλους τους τρόπους την ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της δομής προσφύγων στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Ζώγα Αργυρίου». 

Να σας θυμίσω τις ενέργειες που έχουμε κάνει ως Δημοτική Αρχή, για να αποτρέψουμε την επαναλειτουργία του στρατοπέδου με αυτό τον τρόπο. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

23 Μαΐου 2018: Ο Δήμος Τεμπών λαμβάνει επιστολή από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, μέσω της οποίας ζητείται η συνδρομή και η συνεργασία για την διασφάλιση της λειτουργίας δομής φιλοξενίας στο στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ ΖΩΓΑΑΡΓΥΡΙΟΥ» στην τοπική κοινότητας Κυψελοχωρίου. 

01 Ιουνίου 2018: Η Δημοτική Αρχή απαντά στην επιστολή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, μέσω της οποίας εξηγεί  τους λόγους για τους οποίους το Κυψελοχώρι ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ για την λειτουργία δομής προσφύγων.  

06 Ιουνίου 2018: Γνωστοποιείται στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ Δ. Βίτσα η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κυψελοχωρίου, για την ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ δημιουργίας του στρατοπέδου, καθώς και η επιστολή της προέδρου του τοπικού συμβουλίου κας ΠηλίαςΣουκοβέλου.

01 Φεβρουαρίου 2019: Η Δημοτική Αρχή επανέρχεται με νέα επιστολή της, μετά από δημοσιεύματα τοπικού τύπου, ζητώντας από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, εκ νέου και με επιχειρήματα, την ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της δομής προσφύγων στο Κυψελοχώρι.  

07 Μαρτίου 2019: Γνωστοποιείται η από 05 Φεβρουαρίου 2019 επιστολή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, προς την Βουλή των Ελλήνων. 

08 Μαρτίου 2019: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, προς τους Βουλευτές του Νομού Λάρισας, τον Περιφερειάρχη και όλους τους δημάρχους του Νομού Λάρισας.

12 Μαρτίου 2019: ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

14 Μαρτίου 2019: Επιστολή της Δημοτικής Αρχής προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, υπογεγραμμένη από βουλευτές και δημάρχους του Νομού Λάρισας,  μέσω της οποίας ζητείται εκ νέου η ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της δομής.

08 Μαΐου 2019: Επιστολή της Δημοτικής Αρχής προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ Βίτσα, μέσω της οποίας ζητείται εκ νέου ενημέρωση για τις ενέργειες του υπουργείου και εκφράζονται προβληματισμοί σε ότι αφορά τη νομιμότητα των παρεμβάσεων που έχουν συντελεστεί ή δρομολογηθεί. 

15 ΜΑΙΟΥ 2019: Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο με την συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, των επικεφαλής της δύο άλλων παρατάξεων, κατοίκων της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση με την συνεργασία όλων των φορέων και της τοπικής κοινότητας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην δημιουργηθεί και δεύτερο Hot –spot στο νομό Λάρισας και ειδικότερα στον Δήμο Τεμπών, προασπίζοντας σθεναρά την ασφάλεια και τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής μας.

Να καταστήσουμε σαφές ότι ΔΕΝ ερωτηθήκαμε, ΔΕΝ συναινέσαμε, ΔΕΝ υπογράψαμε καμία συμφωνία παραχώρησης είτε του συγκεκριμένου χώρου, είτε οποιασδήποτε άλλης δομής υποδοχής εκπαίδευσης προσφύγων - μεταναστών. 

Ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους αγρότες της περιοχής μας είναι αυτό των αποζημιώσεων των αμυγδαλοπαραγωγών.

Η Δημοτική Αρχή κατέβαλλε προσπάθειες ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί των αμυγδάλων και των δενδρωδών καλλιεργειών.

·        Σε ότι αφορά στην απώλεια εισοδήματος του 2017 είμαστε εν αναμονή της έκδοσης του ΦΕΚ, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιθυνόντων αναμένεται η αποπληρωμή εντός του 2019       

·        Σε ότι αφορά στην χαλαζόπτωση του Απριλίου γίνονται ήδη δηλώσεις ζημιών μέσω ανταποκριτή του ΕΛΓΑ

·        Μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ και του ΥΠΑΑΤ με επικεφαλής τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαληστο δήμο μας αποστείλαμε επιστολή στην οποία περιέχονται όλα τα επίσημα στοιχεία τεκμηρίωσης (ότι δλδ η συγκεκριμένη ζημιά προήλθε από το φαινόμενο του παγετού με σκοπό να καλυφθεί άμεσα από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ). Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, η αποζημίωση αναμένεται να καταβληθεί μέσω του προγράμματος κρατικών ενισχύσεων του ΕΛΓΑ.                   

 

Φίλες και φίλοι,

Έχουν γίνει πολλά, 

Μπορούμε και θα κάνουμε περισσότερα

Χρειαζόμαστε την υποστήριξη σας

Χρειαζόμαστε την ελπίδα, την αισιοδοξία, την ενεργό σας συμμετοχή. 

Αυτός ο τόπος, των  Τεμπών είναι ο τόπος όλων μας!

Για το λόγο αυτό καταρτίσαμε ένα πολυσυλλεκτικό  ψηφοδέλτιο. 

Καταρτίσαμε ένα συνδυασμό νίκης – που εκφράζει την τοπική κοινωνία στο σύνολό της. 

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω τους υποψήφιους Τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους.  

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

1.           ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2.           ΔΑΡΔΑΚΟΥΛΗ ΝΙΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

3.           ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

4.           ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

5.           ΜΠΕΛΟΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

6.           ΣΑΙΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

7.           ΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

8.           ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

1.           ΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2.           ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ

3.           ΖΑΡΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

4.           ΜΙΧΟΥ ΠΑΛΑΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

5.           ΝΤΟΤΑ ΒΑΛΑΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΑΔΑΜΟΥ

6.           ΣΑΙΤΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

7.           ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ

1.           ΤΣΕΡΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

1.           ΓΟΥΓΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΖΗΣΗ

2.           ΔΟΤΤΑΣ ΖΗΣΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

3.           ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

4.           ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

5.           ΠΑΠΑΚΑΝΑΚΗ  ΠΑΝΔΡΕΜΜΕΝΟΥ  ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ

6.           ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΘΩΜΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

7.           ΤΣΙΟΠΑ  ΛΥΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΖΗΣΗ 

8.           ΤΣΟΥΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

1.           ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

2.           ΓΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

3.           ΔΙΨΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ του ΜΙΧΑΗΛ

4.           ΖΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

5.           ΖΗΣΑΚΗ ΞΑΝΘΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

6.           ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΤΣΙΛΑΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

7.           ΜΠΑΣΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

8.           ΜΠΟΥΖΕΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ

9.           ΣΟΥΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

10.      ΤΣΑΤΣΑΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

11.      ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΣΣΩΝΟΣ

1.           ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

2.           ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ

3.           ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΑΙΔΩ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

4.           ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

5.           ΔΑΡΔΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΜΠΙΣΚΟΥΤΗ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

6.           ΕΞΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

7.           ΖΑΜΠΕΚΑ ΣΥΡΜΩ (ΜΙΝΑ) του ΜΙΧΑΗΛ

8.           ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΕΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΘΕΟΧΑΡΗ

9.           ΚΑΡΑΤΕΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

10.      ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ

11.      ΝΤΑΝΑΒΑΡΑ ΑΡΓΥΡΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

12.      ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

13.      ΠΑΝΑΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

14.      ΠΡΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σας εύχομαι καλή επιτυχία! 

ü     Με αγωνιστικότητα

ü     Με ήθος 

ü     Με αξιοπρέπεια

Νιώθουμε την παρουσία των δημοτών. Την υποστήριξη στα σχέδιά μας!

Εμπιστευόμαστε την κρίση σας!

Είμαστε κοντά σε μια μεγάλη νίκη! 

Μοιραστήκαμε πολλά, κυρίως όμως το ΟΡΑΜΑ για το αύριο του Δήμου μας.  Και αυτό το όραμα το φτιάχνουμε από σήμερα. 

Γεια σας     -      Καλό Αγώνα          - Με τη Νίκη

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την απίστευτη, συγκλονιστική παρουσία σας! 

Γεια σας!