Τις πληγές από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις στην επαρχία Τυρνάβου και στην ευρύτερη περιοχή των Τεμπών μετρούν οι παραγωγοί βερίκοκου, λίγο πριν ξεκινήσει η συγκομιδή. 

Στο επιτραπέζιο βερίκοκο και στις πρώιμες ποικιλίες, η συγκομιδή θα ξεκινήσει από βδομάδα, ενώ στο βιομηχανικό (ποικιλία μπεμπέκο) οι εργάτες γης θα μπουν στο χωράφι στα μέσα Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Γαία Φρούιτ» στα Δέντρα Τυρνάβου, Χρήστο Τασιούλα, «η παραγωγή ποσοτικά είναι ικανοποιητική, αλλά ποιοτικά υπάρχουν ζητήματα από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Δυστυχώς, το πρόβλημα με τους ελάχιστους εργάτες δεν έχει λυθεί, ενώ οι πρόσφατες απαιτήσεις τους για αύξηση ημερομισθίου αυξάνουν το κόστος παραγωγής.

Ευελπιστούμε η φετινή τιμή να κυμανθεί τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα (27 λεπτά) και κάποιες ποιοτικές παραγωγές να πληρωθούν περισσότερο».

Να σημειωθεί ότι τα δέντρα στις δύο περιοχές που φημίζονται για το βερίκοκο (Δέντρα και Πλατανούλια Τυρνάβου και Χειμάδι, Καλοχώρι, Συκούριο Δήμου Τεμπών) παραμένουν στρεμματικά σταθερά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία παραδίδεται στη βιομηχανία Ιντερκόμ, αλλά και στις ΕΛΒΑΚ και Delmonde.

ypaithros.gr