Τον σπουδαιότερο αντίπαλο μέχρι στιγμής φέτος καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η ΑΕΛ.

Στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, οι «βυσσινί» υποδέχονται την ΑΕΚ που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καλή φόρμα παραμένοντας δεύτερη πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό στη Super League. Τόσο η ΑΕΛ όσο και οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κερδίσει και στους δύο αγώνες που έδωσαν κόντρα σε Ξάνθη και Πανελευσινιακό ισοβαθμώντας στους 6 βάθμους και η σημερινή αναμέτρηση είναι αυτή που θα καθορίσει ποια από τις δύο θα τερματίσει πρώτη, έχοντας (θεωρητικά) περισσότερες πιθανότητες για μία καλύτερη κλήρωση στη φάση των 16.

Ωστόσο, η ΑΕΛ σήμερα θα έχει απουσίες (Βέρτζος, Μαρουκάκης, Ουρτάδο), ενώ η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Λάρισα με τους βασικούς, με το παιχνίδι να διεξάγεται χωρίς παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες του ARENA. Οι 18 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός, Ράτκο Ντόστανιτς, είναι οι Καβουσάκης, Πατσιογιώργος, Νικολακάκης, Κομεσίδης, Μανακούσιος, Μασούρας, Σουλιώτης, Κοντοχρήστος, Ναγιάρ, Χάμος, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Πάτο, Κρητικός, Καμπλιώνης, Μπόγιοβιτς και Χοτζάλι.

Από την άλλη, για την ΑΕΚ ταξίδεψαν στη Λάρισα οι Ανέστης, Ντούνης, Βασιλαντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Φαγέ, Κορδέρο, Μπαρμπόσα, Σιμόες, Πλατέλλας, Μάνταλος, Βάργκας, Μπουονανότε, Αραβίδης και Τζιμπούρ.