Η Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πέτυχε μία διεθνή και ανώτατη διάκριση με την πιστοποίησή της από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας (ESAIC) ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας στην Εκπαίδευση των αναισθησιολόγων.

Σύμφωνα με την κα Ελένη Αρναούτογλου, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη διάκριση αυτή, η Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ,αποτελεί το πρώτο κέντρο αριστείας στην εκπαίδευση στην Ελλάδα και ένα από τα 13 στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε, είναι μία τιμητική διάκριση για το ίδιο το πανεπιστήμιο αλλά και όλη τη Θεσσαλία που ήρθε ως αποτέλεσμα μίας προσπάθειας οχτώ χρόνων που συνεχίστηκε με την άρτια εκπαίδευση των αναισθησιολόγων και την αναβάθμιση του αναισθησιολογικού εξοπλισμού στον χώρο των χειρουργείων.

Η ανώτατη αυτή διάκριση επετεύχθη έπειτα από διήμερη επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τριών εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Εταιρείας, οι οποίοι αξιολόγησαν την οργάνωση και το προσωπικό της Αναισθησιολογικής Κλινικής, τη δομή της εκπαίδευσης και τη γενικότερη οργάνωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όπως τόνισε η κα Αρναούτογλου, η διάκριση αυτή έρχεται να φωτίσει τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας αλλά και όλη η Ευρώπη, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων, και να δώσει το μήνυμα ότι οι Έλληνες αναισθησιολόγοι συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα στους ασθενείς τους, επιστημονικά και κλινικά, βάζοντας υποθήκη για το μέλλον με την άριστη εκπαίδευση των νεότερων συναδέλφων.