Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στο Αισθητικό Άλσος της Λάρισας, προκειμένου ένας από τους μεγαλύτερους χώρους αναψυχής και άθλησης του Δήμου Λαρισαίων να καταστεί ξανά λειτουργικός και επισκέψιμος για μικρούς και μεγάλους. Αυτοψία στο Άλσος πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ.Χρήστο Τερζούδη και στελέχη των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου. 

Υπενθυμίζεται ότι το Αισθητικό Άλσος ήταν ένα σημείο που επλήγη ιδιαίτερα σφοδρά από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στη Λάρισα, με αποτέλεσμα ο χώρος να καταστεί απροσπέλαστος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη και μέχρι σήμερα, το Άλσος και τα πάρκα του παραμένουν στο μεγαλύτερο τμήμα τους μη επισκέψιμα για το κοινό.

Προτεραιότητα

Η αποκατάσταση του Αισθητικού Άλσους βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της νέας Δημοτικής Αρχής, καθώς το ζήτημα είχε απασχολήσει έντονα τα στελέχη της, ακόμη και πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετές ημέρες πριν από τη σημερινή αυτοψία του ίδιου του Δημάρχου Λαρισαίων, κλιμάκια των Διευθύνσεων Πρασίνου και Τεχνικών Έργων είχαν μεταβεί στο σημείο, προκειμένου να καταγραφούν αναλυτικά οι ζημιές, οι καταστροφές και τα προβληματικά σημεία και να δοθεί η σχετική εντολή για την έναρξη της διαδικασίας αποκατάστασης.

Συνεχίζονται

Να σημειωθεί πως τα έργα που αφορούν στην ανακατασκευή των παιδικών χαρών, των χώρων άθλησης, στην αποκατάσταση του φωτισμού και των περιφράξεων θα συνεχιστούν, όπως προβλέπεται από σχετική εργολαβία. Ωστόσο, ταυτόχρονα με αυτές τις εργασίες, θα μπουν και μηχανήματα των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, προκειμένου να απομακρυνθούν μπάζα και φερτά υλικά που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του Άλσους, καθώς μεταφέρθηκαν από τα νερά των πλημμυρών, αλλά και να γίνει η ισοπέδωση του εδάφους, όπου αυτό απαιτείται. Παράλληλα, αναμένεται να γίνουν και εργασίες για τον καθαρισμό, περίφραξη και καλλωπισμό της λιμνούλας που υπάρχει μέσα στο Άλσος.

Αναβάθμιση

Στη σημερινή αυτοψία συμμετείχαν, εκτός από τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Υπαίθριων Χώρων, Χρυσοβαλάντω Μακρογιαννούδη και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος, Αθανάσιος Πατσιούρας. Εκτός από όλες τις εργασίες για την άμεση αποκατάσταση των χώρων του Αισθητικού Άλσους, η Δημοτική Αρχή εξετάζει τη δυνατότητα εξεύρεσης πρόσθετης χρηματοδότησης, προκειμένου να εκκινήσει ένα πρόγραμμα μεγαλύτερης αναβάθμισης, αισθητικής και λειτουργικής, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγραμματισμού για την ενίσχυση των χώρων πρασίνου στον Δήμο Λαρισαίων.