Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΛ το μεσημέρι της Πέμπτης (25/8) στο Επιμελητήριο της Λάρισας, όπου και έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα της ομάδας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης τοποθετήθηκε και έδωσε απαντήσεις. Στο πάνελ ήταν και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΛ Δημήτρης Παπαλέξης, ενώ από την ΕΠΣΛ ήταν ο Γιάννης Γκουτζαμάνης, με αφορμή μία νέα συνεργασία της ΠΑΕ ΑΕΛ με τα σωματεία της ΕΠΣΛ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου δόθηκαν απαντήσεις σε ζητήματα νομικά, την μεταγραφική ενίσχυση των «βυσσινί», την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2, τη χρήση του AEL FC ARENA, όπως και για την «κίνηση» στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας μέχρι σήμερα.

Ο κ. Νταβέλης στην αρχική του τοποθέτηση αναφορικά με τα όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες από τον πρώην μεγαλομέτοχο ανέφερε: «Η περίοδος χάριτος προς τον κ. Κούγια έχει κλείσει ανεπιστρεπτί. Ο κ. Κούγιας πλέον από εμάς θα είναι νομικά διωκόμενος, με ένταση, για όλα τα ψεύδη και τις συκοφαντίες τα οποία καθημερινά ξεστομίζει. Κάθε λέξη που βάζει στο στόμα του εναντίο της ΑΕΛ, το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξάνει την οικονομική διεκδίκηση της ΠΑΕ εις βάρος του», ανέφερε ο πρόεδρος των «βυσσινί».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε στην απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέα Νταβέλη, που αναφέρθηκε για τελευταία φορά, προς τον κ. Κούγια, σχετικά με τους υπαινιγμούς σε προσωπική του δήλωση που αναπαράχθηκε σε τοπικά μέσα της περιοχής. Ο ίδιος εξήγησε πως η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει εξοφλήσει από τις 7 Ιουλίου 2022, τον πρώην παίκτη της Θοδωρή Τσιριγώτη που αγωνίστηκε ως δανεικός, αλλά και την ομάδα του τον Λεβαδειακό, σημειώνοντας πως όλα τα αποδεικτικά θα δημοσιοποιηθούν και στον κόσμο, αλλά και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αν χρειαστούν.

Μάλιστα ο πρόεδρος των «βυσσινί» υπενθύμισε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα με τους ακριβής αριθμούς για το έχει πληρώσει η διοίκηση από την ανάληψη της ΠΑΕ, προσθέτοντας ότι η απάντηση του πρώην μεγαλομετόχου ουσιαστικά δεν απαντά σε τίποτα από αυτά.

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ τόνισε πως τα ψεύδη του κ. Κούγια δημιουργούν τοξικότητα και εμμονές.

«Σήμερα εδώ μαζί σας δεν είμαι ο Αχιλλέας Νταβέλης, αλλά το ολόγραμμά του εδώ…» τονίζοντας πως τα ψεύδη του κ. Κούγια δημιουργούν τοξικότητα και εμμονές. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την προσωπική δήλωση που δημοσιοποιήθηκε σε διάφορα μέσα, ανέφερε πως ο κ. Νταβέλης θα έπρεπε να παραστεί σήμερα στην ΕΕΑ σε απολογία της ΠΑΕ. Ενώ πρόσθεσε πως η ΕΕΑ ζήτησε εξηγήσεις για το δημοσίευμα, που έχουν αποδοθεί από την ομάδα, τη στιγμή που η ΕΕΑ συνεδριάζει την επόμενη Τρίτη, χωρίς την κλήση της ΠΑΕ ΑΕΛ.

«Σπατάλη ενέργειας»

Ο Αχιλλέας Νταβέλης σημείωσε πως είναι «σπατάλη ενέργειας» να ασχολείται κάποιος με «εμμονικούς ανθρώπους», χαρίζοντας ένα εισιτήριο διαρκείας στον πρώην μεγαλομέτοχο των «βυσσινί» στα VVIP του AEL FC ARENA για να του αποδείξουν ότι δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Ενώ συνέχισε, «άνθρωποι που “αγαπούν” την ομάδα προσπαθούν να την βλάψουν. Τι να την κάνεις αυτή την αγάπη; Όταν ανέλαβα την ομάδα ζήτησα από όλους να μην μπείτε στη διαδικασία της τοξικότητας, να μην σχολιάζετε αυτόν τον άνθρωπο βάσει των συναισθημάτων σας γιατί αυτό δεν είναι αστικός πολιτισμός και η ομάδα δεν είχε να κερδίσει κάτι. Ήθελα να δώσω μία ευκαιρία σ’ αυτόν τον άνθρωπο να αποκαταστήσει την υστεροφημία του. Εγώ είμαι αυτός που τον έσωσε από τα θαλασσοδάνειά του, του έχω πληρώσει 3,5 εκατομμύρια σε ένα χρόνο και κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σου καταστρέψει την ηρεμία, το αγωνιστικό τμήμα, αλλά και τη δική μου συνέπεια στην ομάδα».

Παντζαρτζίδης: «Ήρθε η ώρα να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση»

Από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Στέφανος Παντζαρτζίδης (μαζί με την δικηγόρο Δόξα Τσαγκαράκη), σημείωσε ότι η εντολή που έχει δοθεί είναι συγκεκριμένη «μετά από μία μεγάλη χρονική διάρκεια αναμονής και εξαντλήθηκε η αστική ευγένεια που έχει η διοίκηση, ήρθε η ώρα να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση» σημείωσε αρχικά, συνεχίζοντας «οι αίθουσες των δικαστηρίων είναι εκείνες που πραγματικά μπορούν να λύσουν κάποια προβλήματα. Προς λύπη της η ομάδα θα αναγκαστεί να κινηθεί κι εναντίον τοπικών μέσων. Είναι περιττές άλλες αναφορές πάνω στην κακοήθεια. Ο καθένας θα είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του».

Διευκρινήσεις για εμπορικά δικαιώματα της ομάδας

Ασφαλιστικά μέτρα θα κάνει σε επιχείρηση της Λάρισας την επόμενη εβδομάδα η ΠΑΕ που πουλά προϊόντα της ομάδας τη στιγμή που δεν έχει άδεια. «Έχουμε στείλει ήδη εξώδικο και μας έγραψε…», ανέφερε ο κ. Νταβέλης, κάνοντας αναφορά και σε μέσα που λειτουργούν χρησιμοποιώντας το όνομά και το σήμα της ομάδας. «Σας δηλώνουμε υπεύθυνα, ότι όπου υπάρχουν “κανιβαλιστές” των πνευματικών δικαιωμάτων της ομάδας, θα μας βρουν μπροστά τους».

AEL FC ARENA και προϊόντα της ομάδας

Απάντηση δόθηκε και δημοσιεύματα περί «ενδεχόμενου ναυαγίου» για το AEL FC ARENA, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, να ξεκαθαρίζει πως η ομάδα έχει αναλάβει τη χρήση του για τον επόμενο χρόνο, ενώ η συμφωνία για τα επόμενα 33 χρονιά συνεχίζεται από όλους τους φορείς βάζοντας τέλος στα σενάρια ανησυχίας. Παράλληλα, μαζί με την νέα επετειακή φανέλα των 60 ετών, ανακοινώθηκε πως στα κυλικεία της ομάδας θα αρχίζουν να βρίσκονται προς διάθεση των φιλάθλων και επίσημα προϊόντα της ομάδας.

Τα εισιτήρια διαρκείας

Σχετικά με τα εισιτήρια διαρκείας, «υποτονική» χαρακτηρίστηκε η κίνηση στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας, με την διοίκηση όμως να ξεκαθαρίζει πως έχουν καταβληθεί όλες οι προσπάθειες από την διοίκηση έτσι ώστε να προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα στους φιλάθλους. «ΑΕΛ χωρίς κόσμο, δεν είναι ΑΕΛ», ενώ ο κ. Νταβέλης πρόσθεσε ότι δεν έχει ενδείξεις από την κίνηση των εισιτηρίων, σημειώνοντας όμως την λέξη συνυπευθυνότητα που πρέπει όλοι να έχουν στο μυαλό τους και τις ενέργειες που έχει κάνει έως και σήμερα η ΠΑΕ έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική τη νέα σεζόν.

Φιλικά με ομάδες της ΕΠΣΛ

Η ΑΕΛ θα αρχίσει να δίνει φιλικές αναμετρήσεις την περίοδο της προετοιμασίας με ομάδες της ΕΠΣΛ, κάτι που θα προσφέρει αγωνιστικά πολλά οφέλη στην ομάδα (αγωνιστικός χρόνος σε όλο το ρόστερ), κοινωνικά καθώς η ΑΕΛ θα έρθει κοντά με τα σωματεία που αποτελούν κι ένα «φυτώριο» των «βυσσινί» και θα υπάρξει σύσφιξη των σχέσεων, αλλά και οικονομική καθώς το 50% των εσόδων από τα εισιτήρια αγώνα θα πηγαίνουν στα σωματεία της ΕΠΣΛ. Μάλιστα από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, απηύθυνε κάλεσμα από όλους τους Λαρισαίους, αλλά και τους κατοίκους όλου του νομού να τιμήσει τους αγώνες με την παρουσία τους.

«Είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας, Γιάννης Γκουτζαμάνης ανέφερε πως είναι τιμή αυτή η κίνηση από την ΑΕΛ και γίνεται σε συνέχεια της συνεργασία που έχει αναπτυχθεί. «Είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία και θα βοηθήσει τα σωματεία, αλλά θα φέρει και το “καμάρι του νομού” κοντά στις ομάδες».

Μεταγραφικά και έναρξη νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς

Επίσης έγινε αναφορά και στο αγωνιστικό τμήμα που συνεχίζει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, με τον Επικεφαλής Επικοινωνίας της ομάδας, Δημήτρη Παπαλέξη να τονίζει πως όλα είναι εξαιρετικά και ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί σε ένα επίπεδο του 90% , με την ομάδα να ψάχνει μόνο για έναν δεξιό χαφ. Από εκεί και πέρα, υπήρξαν εκ νέου διαβεβαιώσεις πως το πρωτάθλημα της Super League 2 θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, ανακοίνωσε ότι στο διάστημα από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Δ.Σ. της λίγκας, όπου και θα καταρτιστούν οι όμιλοι, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση του πρωταθλήματος.

aelfc.gr