Σε ενωτικό κλίμα, με συνεχείς αναφορές στα προβλήματα της χώρας και στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, η ομιλία της Άννας Διαμαντοπούλου χθες στη Λάρισα.

“Η εσωκομματική εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι σημαντική μόνο για το κόμμα, καθώς θα αναδείξει τον επόμενο/η πρόεδρό του αλλά είναι σημαντική για τη χώρα. Η χώρα έχει ανάγκη ενός άλλου πόλου. Η δημοκρατία μας είναι κουτσή με ένα μόνο κόμμα. Στόχος μας είναι στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ να έρθουν 400.000 ψηφοφόροι και να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα της χώρας”, τόνισε μεταξύ άλλων από το κατάμεστο Χατζηγιάννειο η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. 

"Καταθέτω στη διάθεση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ την μακρά μου διαδρομή και εμπειρία από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Κυβέρνησης και της Ευρώπης” τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά, σημειώνοντας με έμφαση πως “όταν οι αναμνήσεις υπερτερούν των ονείρων, τότε το τέλος είναι κοντά”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για την ανάγκη αλλαγής ολόκληρου του εθνικού μοντέλου ανάπτυξης, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της χώρας. “Η αγροτική παραγωγή δεν αφορά μόνο τους αγρότες και το νομό της Λάρισας, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα”, σημείωσε.

Αναφερόμενη στη μεγάλη καταστροφή της Θεσσαλίας η κα Διαμαντοπούλου πρότεινε τον σχεδιασμό ενός πρότυπου αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας την κυβέρνηση και του Έλληνες ευρωβουλευτές να καταθέσουν άμεσα το σχετικό αίτημα.

Περιγράφοντας τις αλλαγές που σημειώνοντας τόσο στο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον καθώς και στο οικονομικό πεδίο, η ίδια κατέθεσε μια δέσμη προτάσεων που θα έχουν ως στόχο την εθνική αναγέννηση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παιδική φτώχεια, η οποία, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά αγγίζει το 30% στην χώρα μας. “Ως κορωνίδα της κοινωνικής πολιτικής θα έθετα το σύνθημά «πρώτα τα παιδιά». Δεν μπορεί να είμαστε η χώρα με 30% παιδική φτώχεια, κεντρικός μας στόχος και δέσμευση πρέπει να είναι η απόλυτη εξάλειψη της παιδικής φτώχειας”.

Τέλος, αναφερόμενη στην εσωκομματική διαδικασία και στο αποτέλεσμα αυτής, απέκλεισε κάθε μορφή συνεργασίας τόσο με τη ΝΔ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως η ίδια θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διαφυλαχτεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

«Θα εγγυηθώ την ενότητα του Κινήματος με την αξιοποίηση όλου του δυναμικού του ΠαΣοΚ, ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, νικηφόρο Κίνημα. Αν δεν εκλεγώ: Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την νέα ηγεσία να πετύχει τους στόχους του Κινήματος. Θα συμβάλλω, από όποια θέση και αν κληθώ να προσφέρω, γνώσεις, πολιτική εμπειρία και δράση ώστε να επιτύχουμε τις συλλογικές μας επιδιώξεις», κατέληξε.

Πριν την ομιλία της κας Διαμαντοπούλου χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Μαλάκος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο οποίος έστειλε το μήνυμα της επόμενης μέρας λέγοντας ότι πρέπει η συμμετοχή στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου να είναι μαζική για το καλό του Κινήματος αλλά και της χώρας.

Από την πλευρά της η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, λίγο πριν της έλευση της κυρίας Διαμαντοπούλου, επισήμανε: «Ο διάλογος και η επαφή με τους πολίτες συνεχίζονται. Εμείς θα είμαστε σε όλους εδώ ενωμένοι, να τους ακούσουμε να απολαύσουμε την πεμπτουσία την θέσεών τους,τη δική τους ματιά στα πράγματα, αυτό κάνει πολύ καλό στη βάση μας και βεβαίως οδεύοντας προς τις εκλογές δίνουμε δύναμη στο ΠΑΣΟΚ από τα κάτω προς τα πάνω. Γινόμαστε ξανά Κίνημα».

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr