Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση υπέρ των τριτέκνων οικογενειών, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, συνεχίζοντας τη διαχρονική στήριξή της στις ανάγκες των πολυμελών οικογενειών.

Αυτή τη φορά, προχώρησε σε κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με αντικείμενο το δίκαιο αίτημα της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος
(Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) για νομοθετική τροποποίηση, ώστε να συμπεριληφθούν και οι τρίτεκνοι στην ευεργετική διάταξη που ψηφίστηκε προσφάτως, αναφορικά με τη διάρκεια των αποσπάσεων συνυπηρέτησης.

Η Λαρισαία Βουλευτής επισημαίνει την ανάγκη να ενταχθούν και οι τρίτεκνοι, στη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα ειδικά για τους πολύτεκνους υπαλλήλους, οι αποσπάσεις λόγω συνυπηρέτησης, να παραταθούν για δύο επιπλέον έτη, μετά το πέρας των τεσσάρων χρόνων απόσπασης.

Η Ε. Λιακούλη, εντοπίζοντας ακόμα ένα παράδειγμα “μη ορατότητας” των τριτέκνων από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., τόνισε τα εξής:

«Με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και δημόσιες τοποθετήσεις μου, έχω επισημάνει πως η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει την τρίτεκνη οικογένεια ως πολύτεκνη. Το mαίτημα γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, μέσα στη δίνη της ενεργειακής κρίσης και των δραματικών ανατιμήσεων, που πολλαπλασιάζουν τα βάρη στις “πλάτες” των τριτέκνων γονέων, όπως βεβαίως και των πολυτέκνων, καθιστώντας «Γολγοθά» την καθημερινότητά τους.

Οι τρίτεκνες οικογένειες, απέναντι στις δυσμενείς δημοσιονομικές και κοινωνικές συνθήκες, αποτελούν σύγχρονους “ήρωες”. Έχουμε καθήκον να στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό τους, με μέτρα και πρωτοβουλίες άμεσης αποτελεσματικότητας, που διευκολύνουν παραμέτρους της ζωής τους, ειδικά τη στιγμή που η πατρίδα μας μαστίζεται από το δημογραφικό και σταδιακά μετατρεπόμαστε σε “Χώρα – γερόντων”.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτονόητα στηρίζω την ίση μεταχείριση τριτέκνων και πολυτέκνων και στο θέμα της χρονικής διάρκειας των αποσπάσεων συνυπηρέτησης. Με την κοινοβουλευτική μου παρέμβαση, καλώ την Κυβέρνηση να υιοθετήσει το αίτημα της Ομοσπονδίας τους, ώστε να αρθεί και η συγκεκριμένη αδικία.»