Με δυναμική συμμετοχή πολιτών, στη Ροδιά και στα Δελέρια του Δήμου Τυρνάβου, καθώς και στη Γιάννουλη του Δήμου Λαρισαίων, συνεχίστηκε ο ανοιχτός διάλογος της τ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη.

Η Ε. Λιακούλη εισέπραξε ιδιαίτερα θερμά σχόλια για τις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει στη Βουλή, αναφορικά με τις τοπικές ανάγκες, με τους κατοίκους να είναι ενήμεροι για τις πρωτοβουλίες και όσα διεκδίκησε η Λαρισαία Βουλευτής κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Οι συζητήσεις εστίασαν ιδίως σε ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, με την Ε. Λιακούλη να αναπτύσσει το προγραμματικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ «για να σηκώσει ξανά περήφανα κεφάλι η Αγροτιά». «Την 21η Μαΐου, στο χέρι σας είναι να δώσετε ισχυρή εντολή δημοκρατικής ανατροπής, για να γίνουν επιτέλους πραγματικότητα τα ρεαλιστικά μέτρα έμπρακτης στήριξης των παραγωγών. Μείωση του κόστους παραγωγής ειδικά για τα αγροτικά εφόδια και τα καύσιμα, με μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για την περίοδο της κρίσης.

Στήριξη ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ αγροτών, για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Καθολική προστασία της αγροτικής γης από κατασχέσεις. Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων των αγροτών. Επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης ΕΛΓΑ, με επέκταση της κάλυψης καταστροφών στο ζωικό, φυτικό κεφάλαιο που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Ολοκλήρωση εντός έτους όλων των διαδικασιών για τα προγράμματα της νέας ΚΑΠ. Με συγκεκριμένες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, αξιολόγησης και πληρωμής. Κατάργηση της πολιτικής του επιλαχόντα δικαιούχου, μέσα από σωστό προγραμματισμό των πόρων».

Επιπλέον, η Ε. Λιακούλη ανέλυσε την αναγκαιότητα «για γενναία κίνητρα ζωής, δημιουργίας και προκοπής στα χωριά», καθώς και ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων «για μείωση του κόστους ζωής, αντιμετώπιση της άδικης οικονομικής αφαίμαξης των πολλών και άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων που καθημερινά βαθαίνουν».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε ζητήματα «που ταλαιπωρούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους», σε κομβικά έργα «που χρονίζουν εξαιτίας αδιαφορίας της Πολιτείας», αλλά και «στο μείζον υδατικό πρόβλημα που καρκινοβατεί, εκθέτοντας τις περιοχές σε σημαντικούς κινδύνους, δεδομένης της κλιματικής κρίσης».

«Η αγάπη σας, είναι μοναδική. Την κουβαλούσα σαν φυλαχτό στη Βουλή, για να μου δίνει δύναμη στις δύσκολες κοινοβουλευτικές μάχες απέναντι σε μια Κυβέρνηση, που “έκλεινε την πόρτα” στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που άνοιγε κάθε λογής “παραθυράκια” εξυπηρετήσεων στους γαλάζιους κολλητούς. Η αγάπη σας, παραμένει αναντικατάστατο “καύσιμο”, για να συνεχίσουμε μαζί αυτό το “ταξίδι”, με “πυξίδα” την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια και τις ίσες ευκαιρίες για κάθε πολίτη», τόνισε η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας.