Τις σημερινές κινητοποιήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών ως επακόλουθο της διαμαρτυρίας τους για το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, στήριξε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας ειδικότερα τα εξής:

«Σήμερα, οι δικηγόροι της Λάρισας, οι φοροτεχνικοί αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλη τη χώρα, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στην Κυβέρνηση.

Το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο που ψήφισε η Κυβέρνηση, οδηγεί σε αφανισμό μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Η εφαρμογή του τεκμαρτού εισοδήματος και η σύγκριση ανόμοιων κατηγοριών εργαζομένων όπως είναι αφενός οι μισθωτοί και αφετέρου οι επιχειρήσεις, οδηγεί σε ένα άδικο φορολογικό σύστημα. Οριζόντια φορολογικά μέτρα, χωρίς κριτήρια και με αναδρομική μάλιστα εφαρμογή, που παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος.

Την ίδια στιγμή οι μεγάλες επιχειρήσεις μένουν στο απυρόβλητο και η Κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ήδη οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, βιώνουν τα αποτελέσματα και την υπέρμετρη επιβάρυνση που φέρνει το νέο σύστημα φορολόγησης. Το επαγγελματικό τους μέλλον και η διατήρηση των ατομικών επιχειρήσεων είναι πλέον αβέβαια.

Μετά τη σημερινή κατάθεση της αίτησης ακύρωσης κατά των εκτελεστικών πράξεων του νέου φορολογικού νόμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Στεκόμαστε στο πλευρό των ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιστημόνων για ένα φορολογικό σύστημα που θα υπηρετεί τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης, κατανέμοντας ΔΙΚΑΙΑ τα φορολογικά βάρη, όπως το Σύνταγμά μας ορίζει».