Στην εισηγητική και προς έγκριση λίστα της Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας από τους Δήμους, τις Περιφέρειες, το Άγιον Όρος και εκκλησιαστικούς φορείς, συμπεριλαμβάνεται και αυτή του Δήμου Τεμπών

Η πρόταση περιλαμβάνει την ανάδειξη, σηματοδότηση και ψηφιοποίηση μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Τεμπών. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 800.000 ευρώ, το μέγιστο που μπορεί να διεκδικήσει κάθε Δήμος με βάση την πρόσκληση και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας .

Το έργο θα αναδείξει διαδρομές κατάλληλες για πεζοπορία και ποδηλασία, λαμβάνοντας υπόψη το ήδη υπάρχον δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών.

Οι υφιστάμενες διαδρομές θα εμπλουτιστούν και θα αναβαθμιστούν, καθώς επίσης θα βελτιωθούν οι χώροι αναψυχής σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου μονοπατιών των υπό ένταξη περιοχών. Συγκεκριμένα, προτείνεται η αναβάθμιση για πρόσβαση και σε ΑμεΑ, αλλά και ο καθαρισμός του δικτύου των μονοπατιών.

«Η συστηματική και άρτια δουλειά των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας και των ειδικών συνεργατών του Δήμου Τεμπών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δασαρχείο, Δ/νση Δασών, Αρχαιολογία και Νεωτέρων Μνημείων, σε συνάρτηση με τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή, οδηγούν σε αποτελέσματα, που ο Δήμος Τεμπών αξιολογείται και συμμετέχει σε προγράμματα, τα οποία στόχο έχουν την ανάδειξη και αναβάθμιση της περιοχής. Πρόκειται για μια παρέμβαση κομβικής σημασίας, που θα αναδείξει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, τη δυνατότητα της πεζοπορικής περιήγησης, με σύγχρονο τρόπο, μέσα στην εκπληκτικής ομορφιάς φύση του τόπου μας. Παράλληλα θα δώσει ώθηση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθότι η γεωμορφολογία του Δήμου Τεμπών καθίσταται ιδανική για τις συγκεκριμένες μορφές τουρισμού. Η δημοτική Αρχή δεν αφήνει αναξιοποίητο κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο», δήλωσε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.