ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΗΜΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΩΡΑ 8 μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση λόγου και τέχνης, μια δράση κοινωνικής στήριξης. Αναφέρεται σε θέματα διαχείρισης προβλημάτων των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, προάγοντας αξίες Ζωής στηρίζοντας τον θεσμό της Οικογένειας, τους παθόντες των ακραίων ενδοοικογενειακών συμπεριφορών και ενημερώνοντας το κοινό για τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί και προγραμματίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 8μμ με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας όλοι οι πολίτες είναι καλεσμένοι μας στην σπονδυλωτή αυτή εκδήλωση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και επικοινωνίας με τον τίτλο:

‘Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΥΓΗ’.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Την εκδήλωση υποστήριξης του θεσμού της Οικογένειας διοργανώνει η Διεθνής οργάνωση των Lions Clubs International 117Β Ελλάδα – Κύπρος με το Branch ΛΑΡΙΣΑ ΑΣΚΛΗΠΙΑΣ της Λέσχης Θεσσαλονίκη Ηράκλεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων , την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων με βασικούς ομιλητές τον Αντιδήμαρχο κο Παναγιώτη Δαλαμπύρα και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Εθελοντισμού Θεσσαλίας, μέλος της Επιτροπής Ένωσης Περιφερειών, Κοινωνικής συνοχής και Οικογενείας Θεσσαλίας κα Ανδριάνα Κομήτσα.

Ενημερωτικό υλικό της εκδήλωσης:

ΘΕΜΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΉ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΤΙΤΛΟΣ «Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΥΓΗ» – ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΗΜΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΩΡΑ 8ΜΜ.

Με την υποστήριξη του Aegean College-Omiros Educational Group

ΔΟΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Έναρξη προλογισμοί επισήμων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Α. ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η Αντιπεριφερειάρχης της Πέριφέρειας Θεσσαλίας κα Κομήτσα Ανδριάνα ομιλία με θέμα : Κακοποιημένα παιδιά, κοινωνικοί λειτουργοί, αναδοχή

Β. Αντιδημάρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δαλαμπύρας Παναγιώτης. δομές του δήμου που υποστηρίζουν τις οικογένειες με ενδοοικογενειακά προβλήματα

Γ. Ελληνική Αστυνομία – ομιλήτρια η προϊσταμένη του τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας κυρία Σοφία Σάρμα η οποία θα ενημερώσει για τα βήματα που ακολουθεί η Ελληνική Αστυνομία στην επίλυση/διαχείριση προβλημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Δ. Η Κλινική Ψυχολόγος μέλος των Lions κα Μωυσή Λούση – Υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών

Ε. Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κα Όλγα Τσιούρβα Προγράμματα στήριξης ατόμων θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Ζ. Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κυρία Αικατερίνη Καραγιώργου ομιλία με θέμα ‘Ο ρόλος του σχολείου στην ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης παραμέλησης”

Η. Η LION Κοινωνιολόγος –Οικογενειακή Σύμβουλος Διονυσία Τριπολίτου θέμα ‘Κακοποιητική συμπεριφορά σε άτομα ανδρικού φύλου στη σύγχρονη οικογένεια’

Συμμετέχουν εμβόλιμα στη ροη των ομιλιών οι παρακάτω καλλιτέχνες

Χορογράφος Δήμητρα Κολτσίδα με τη Χορογραφία ‘ΠΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ” αφιέρωμα στη συναισθηματική φόρτιση των ατόμων που βιώνουν βιαιοπραγίες στην οικογενειακή τους ζωήΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ :

1. Ο Μουσικός Αλέξανδρος Τσιωνάς

2. Η Μουσικός LION Έλενα Γκατζά

3. Η Μουσικός Ελένη Σαμαρίνα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

1. Η Ηθοποιος Λένα Μαρσέλα ερμηνεύει αποσπάσματα μονόπρακτου του Θεσσαλικού θεάτρου για την έμφυλη βία

2. Χορωδία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ & Aegean College Ιδιωτικού Κολλεγίου Λάρισας

LIONS CLUBS INTERNATIONAL 117Β ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ

ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ -ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ WWW, ANTIVIOLENCE-NET, EU/EAVN

Η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Lions από την ίδρυσή της το 1917, ως η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση εθελοντών παγκοσμίως, στοχεύει με την υλοποίηση του συνθήματος «ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ» στη συνεχή μεγιστοποίηση δυνατοτήτων για παροχή υλικών και πνευματικών υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο.

Υπάρχουν σήμερα 1,5 εκατομμύριο περίπου μέλη Λεσχών Lions σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη μας, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους 5 βασικούς πυλώνες δράσεων της οργάνωσης που είναι η τυφλότητα, ο διαβήτης, ο παιδικός καρκίνος, η καταπολέμηση της πείνας και η προστασία του περιβάλλοντος. Με την συνεχή στήριξη του Διεθνούς Ιδρύματός τους , τού LCIF, παρέχουν παγκοσμίως οικονομική βοήθεια για υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας και συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής στις κοινότητές τους με έργα ευποιίας. Παράλληλα, παρέχουν αδιάλειπτα οικονμική και υλικοτεχνική βοήθεια σε ώρες ανάγκης, όπως σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών, σε συνανθρώπους μας που σε τέτοιες περιπτώσεις τη χρειάζονται όσο ποτέ.

Με δικαίωμα ψήφου εκπροσωπούν όλες τις μη κυβερνητικές και μη πολιτικές διεθνείς οργανώσεις στον Ο.Η.Ε και συνεργάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο με σημαντικούς φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το ίδρυμα Bill & amp; Melinda Gates. Σε Ελλάδα και Κύπρο εδώ και 68 χρόνια, με συνέχεια και συνέπεια, προσφέρουν πολυσχιδείς υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο μέσα στο πνεύμα εθελοντισμού και προσφοράς στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης κι εξυπηρέτησης ομάδων συνανθρώπων μας που χρειάζονται ειδική μέριμνα και φροντίδα.

ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΒΙΑΣ.