Μαθητές/τριες των Στ’, Ε’ και Δ’ Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Γόννων εντυπωσίασαν στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου μου».

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Με μια υποδειγματική παρουσία την Τετάρτη 29/5/2024 η Στ΄Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γόννων υπό την καθοδήγηση του δασκάλου της Τάξης Γεωργίου Αλεξανδρή παρουσίασε κατά την 1η μέρα του Συνεδρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα το εκπαιδευτικό ταξίδι που υλοποίησε στο Μοναστήρι Μοναστήρι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στις 25 και 26 Απριλίου 2024 υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μοναστήρι και σε συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο κ. Αλέξανδρο Βιδούρη, τον Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας με την Ελλάδα «Πελαγονία» και τον κ. Δημήτριο Μαραγκό Επικοινωνιολόγο και συνεργάτη του σχολείου.

Της αποστολής ηγήθηκαν η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Αποστολίνα Σαΐτη, ο δάσκαλος της τάξης κ. Γεώργιος Αλεξανδρής και η εκπαιδευτικό2 μουσικής κ. Θεοδώρα Κολτσίδα.

Η εκπαιδευτική δράση που παρουσιάστηκε στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Διεθνούς Θεματικού Δικτύου «Τα Παιδιά Πρεσβευτές του Τόπου τους», που έχει ιδρύσει και συντονίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Τουριστικός Οδηγός Δήμου Τεμπών».

Την 2η μέρα του Συνεδρίου οι μαθητές/τριες των Ε’ και Δ’ Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Γόννων συμμετείχαν σε Βιωματικά Εργαστήρια Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τα οποία συντόνιζαν συνεργαζόμενοι φορείς με τη ΔΠΕ Λάρισας στο Πάρκο του Αλκαζάρ. Τους/τις μαθητές/τριες προετοίμασαν και συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Δημήτριος Σιόζιος, Ροβέρτος Καράτζος και Πέτρος Μπαρμπαγιάννης.

Στο τέλος των βιωματικών εργαστηρίων ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χωρών, από τους μαθητές και τις μαθήτριες-συνέδρους. Οι Ε’ και Δ’ τάξεις εντυπωσίασαν με μια μουσικοθεατρική απόδοση του τραγουδιού «Ας κρατήσουν οι Χοροί» ενθουσιάζοντας τους συνέδρους των άλλων σχολείων!

Η Δ/ντρια του σχολείου κ. Αποστολίνα Σαΐτη ευχαριστεί θερμά τη Δ/ντρια της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Κων/να Χατζημίχου, την Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων κ. Μαρία Αποστολάκη και το προσωπικό της Δ/νσης καθώς η συμμετοχή στο συνέδριο αποτέλεσε για τους μαθητές/τριες μας μια μοναδική εμπειρία, που τους επέτρεψε να εμπλακούν σε δράσεις και τους έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους ενώπιον των άλλων συνέδρων.

Επίσης η Δ/ντρια ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς κ. Γεώργιο Αλεξανδρή, κ. Δημήτριο Σιόζιο, κ. Ροβέρτο Καράτζο και κ. Πέτρο Μπαρμπαγιάννη, για την άρτια προετοιμασία των μαθητών/τριών, συγχαίρει τους μαθητές/τριες για την εξαιρετική παρουσία τους και τις δύο ημέρες του συνεδρίου, καθώς με την ενέργεια, το ταλέντο και το πάθος τους εντυπωσίασαν τους συνέδρους! Επίσης ευχαριστεί τους γονείς των μαθητών/τριών για την υποστήριξή τους και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο σχολείο, καθώς η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητη και αποτελεί βασικό παράγοντα της επιτυχίας των μαθητών/τριών».