Στην πόλη των μανιταριών τα Γρεβενά ταξίδεψε η Χορωδία «Ευεστώ» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων το περασμένο Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου, όπου συμμετείχε στην 7η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών «Γεώργιος Καραγιάννης» που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και τεχνών Π.Ε. Γρεβενών και ο Δήμος Γρεβενών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Π.Ε. Γρεβενών.

Η εξαίσια χορωδιακή βραδιά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιουνίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού της πόλης και συμμετείχαν: η Χορωδία Γυναικών Σιάτιστας, η Χορωδία «Ευεστώ», η χορωδία «Cantores Solis» Κέρκυρας, η χορωδία «Μονόγραμμα» Βέροιας και η διοργανώτρια χορωδία «Λίγεια» του Σ.Γ.Τ. Γρεβενών.

Η Χορωδία «Ευεστώ» ενθουσίασε με την ερμηνεία της κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του φιλόμουσου κοινού της πόλης. Παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία συνοδεία πιάνου ένα ευχάριστο πρόγραμμα με ξενόγλωσσα και γνωστά ελληνικά έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής Θεσσαλίας.

Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια πιάνου – μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Κυριάκος Ταταρίδης συνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για την αξιόλογη ερμηνεία τους και ευχήθηκε στην ευρύτερη ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου καθώς και την καλλιέργεια της μουσικής αντίληψης και παιδείας μέσω της συνεργασίας των χορωδιών και της σύσφιξης σχέσεων των πόλεων.

Εκ μέρους του αντιδημάρχου Κοιν. Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτη Δαλαμπύρα, ο πρόεδρος της χορωδίας «Ευεστώ», κ. Γιώργος Ραϊλης παρέλαβε το τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία προσφέροντας αναμνηστικά δώρα και βιβλία από την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Οι χορωδοί κατά την διήμερη παραμονή τους στην περιοχή είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ξεχωριστό μουσείο της Μηλιάς με τα εκπληκτικά παλαιοντολογικά ευρήματα και να περιηγηθούν στην πόλη των Γρεβενών όπου και απόλαυσαν τη σπεσιαλιτέ της περιοχής, τα φρέσκα μανιτάρια και τα κρεατικά. Η αποστολή επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής στην Λάρισα.