Σε δήλωση του ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – Επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε», Νίκος Ευαγγέλου, αναφέρει:

“Η δημόσια δέσμευση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του νερού, ικανοποίησε την αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) σε συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Συντασσόμαστε με την θέση της ΚΕΔΕ καθώς πιστεύουμε πως το νερό είναι δημόσιο, κοινωνικό αγαθό και δεν εκχωρείται σε καμία περίπτωση σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Αίφνης και με μια εβδομάδα καθυστέρηση, είδαμε τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα να τοποθετείται στο θέμα, παρά το γεγονός ότι τόσο από το υπουργείο όσο και από την ΚΕΔΕ, μετά την ανακοίνωσής της, έχει γίνει καθαρή η πρόθεση και των δύο πλευρών για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ας αφήσει ο κ. Γάτσας τα «κροκοδείλια δάκρυα» για το δήθεν ξεπούλημα του νερού και ας μας απαντήσει σε ένα θέμα που αν πραγματικά ισχύει «καίει» όλους τους δημότες της Ελασσόνας. Κύριε δήμαρχε, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις, ώστε η ΔΕΥΑΕΛ να συγχωνευτεί με την ΔΕΥΑΛ και το νερό από το Κεφαλόβρυσο και από άλλες τοποθεσίες του Ολύμπου, να διατεθεί στην Λάρισα;

Περιμένουμε άμεσα σχετικές απαντήσεις χωρίς μισές αλήθειες όπως συνηθίζετε. Να θυμάστε ότι το νερό του Ολύμπου ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Ελασσόνας και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε”.