Η θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου», στην οποία πρωταγωνιστεί η Λαρισαία ηθοποιός Άννα Βαγενά, θα ανέβει την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Μικρασιατών των Φαρσάλων με ελεύθερη είσοδο.

Η «Αγγέλα Παπάζογλου», είναι μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, που έχει παιχτεί σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία και Σουηδία) και αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας.

Ένα «μάθημα ιστορικής μνήμης», μία παράσταση που ξεδιπλώνει την καθημερινή ζωή και την καταστροφή της Σμύρνης, τα καραβάνια των προσφύγων, την Kατοχή και τον Εμφύλιο.

Καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της παράστασης έχει παίξει ο Εθνομουσικολόγος καθηγητής του ΕΚΠΑ Λάμπρος Λιάβας, που έκανε την επιλογή των κειμένων από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου, καθώς και την επιλογή της μουσικής από Σμυρναίικα και ρεμπέτικα τραγούδια. Επίσης, σημαντικό για την επιτυχία της παράστασης είναι το λιτό σκηνικό του ζωγράφου και Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Μάριου Σπηλιόπουλου, ως αναφορά στο προσφυγικό καμαράκι και το ρεμπέτικο πάλκο.

Η παράσταση είναι προσφορά της κ. Άννας Βαγενά με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Φαρσάλων, επ’ αφορμή των εκατόχρονων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν φαρμακευτικό υλικό για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.