Η παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά θα παρουσιαστεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 το βράδυ στις 9:00 η ώρα, στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου της Νίκαιας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και οι θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προσέλευσης.

Η παράσταση είναι προσφορά της Άννας Βαγενά και παρουσιάζεται σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Πολιτισμού των Δήμων Κιλελέρ και Λαρίσαίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λαρίσης και τον Σύλλογο Μικρασιατών Δήμου Λάρισας. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος τις κατέγραψε. Μέσα από τις αφηγήσεις της περνά η ιστορία της Σμύρνης, τότε που οι ‘Έλληνες κυριαρχούσαν στη ζωής της, με τις μαγευτικές ομορφιές της.

Στη συνέχεια η Αγγέλα αφηγείται την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την εγκατάσταση των προσφύγων στην πατρίδα Ελλάδα, τις δυσκολίες που πέρασαν, τον αγώνα που έδωσαν για να προκόψουν και να ριζώσουν στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί τους το φως της Μικρασίας, τον πολιτισμό και την ψυχή της.

Οι αφηγήσεις αυτές έγιναν μέσα από το στόμα, τον λόγο και την ψυχή της Άννας Βαγενά, που την ενσαρκώνει όλα αυτά τα χρόνια, κτήμα όλου του κόσμου, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Ας σημειωθεί ότι η «Αγγέλα Παπάζογλου» είναι η μακροβιότερη παράσταση στην Ελλάδα με τον ίδιο ηθοποιό. Παίζεται 23 χρόνια. Πρωτοανέβηκε τον Σεπτέμβρη του 1999 στη Μάντρα της Κοκκινιάς. Από τότε έχουν δοθεί χιλιάδες παραστάσεις (Ελλάδα, Κύπρος, Βαλκάνια, Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία, Σουηδία).

Την έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές. ‘Έχουν γραφτεί συγκλονιστικές κριτικές από τους δημοσιογράφους αλλά και από τους απλούς θεατές.