Ξεκίνησε η καμπάνια ενημέρωσης των σχολικών μονάδων του Δήμου Κιλελέρ σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών που έχει τον τίτλο: «Μη δίνετε καμία ευκαιρία στα κουνούπια».

Η καμπάνια ξεκίνησε από τα Γυμνάσια και Λύκεια Νίκαιας, Πλατυκάμπου και Αρμενίου όπου πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση από εκπρόσωπο της εταιρείας που σχετίζεται με το έργο της κουνουποκτονίας εντός του αστικού ιστού. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος συνεργάζεται και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία έχει αναλάβει ανάλογη δράση περιμετρικά των χωριών (ρέματα, λιμνάζοντα ύδατα κ.λπ).

Όπως είναι προφανές ο Δήμος Κιλελέρ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που αφορούν τόσο στην προαγωγή υγείας όσο και στην πρόληψη. Έχοντας στο επίκεντρο τον πολίτη προβαίνει σε στοχευμένες εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε φρέατια υδροσυλλογής δικτύου ομβρίων, σε ιδιωτικούς βόθρους καθώς επίσης και στη διαρκή παρακολούθηση και ελέγχου με καθαρισμό, απολύμανση, μυοκτονία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στις Κοινότητες του Δήμου όπου εμφανίζεται εντονότερο το πρόβλημα των κουνουπιών.

Προβαίνει επίσης σε καθαρισμό, αποψίλωση, κλάδεμα θάμνων και κούρεμα γρασιδιού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και στην ορθή διαχείριση απορριμμάτων, πλύση και απολύμανση των κάδων, βάσει προγραμματισμού της αρμόδιας υπηρεσίας. Τέλος διανέμει ενημερωτικό υλικό σε δημότες σχετικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας.

Ο Δήμος Κιλελέρ θεωρεί ότι η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων προστασίας από αυτά αποτελούν τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Πρέπει όμως όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας από τα κουνούπια που περιγράφονται στο ενημερωτικό έντυπο που διανέμει σε όλο το Δήμο και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου μας www.kileler.gov.gr

Στην ενημέρωση των σχολείων ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Πλατυκάμπου Ε. Παπαγιαννούλης και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Γ. Ψαρούλης, Γρ. Νταλαμπύρας και Κ. Κολοβός καθώς και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.