Στη φωτιά που  ξεκίνησε από την Περιφερειακή Τρικάλων, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξαπλώθηκε προς τις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Θωμά, βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ για να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής, με επικεφαλής τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συμμετέχουν η Μαρία Γαβαλά, γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας και μέλος της ΚΕ, ο Αλέξης Ζορμπάς, γραμματέας της ΤΕ Λάρισας, ο Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας και ο Πέτρος Κρίκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λάρισας. Μέλη δε του ΚΚΕ βοηθάνε στην κατάσβεση της φωτιάς.
Πέτρος Κρίκης: Επιλεκτικά ανίκανο το αστικό κράτος για ακόμη μια φορά.
Ο Πέτρος Κρίκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Λάρισας υπογράμμισε σε δηλώσεις στο 902.gr ότι η συνοικία του Αγίου Θωμά είχε πλημμυρίσει τον Σεπτέμβρη και τώρα -μετά από μήνες- «έρχεται να αποδειχθεί πόσο επιλεκτικά ανίκανο είναι το κράτος», καθώς «δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο πυροπροστασίας». Επισήμανε, επίσης, πως παρά τις νύξεις που έχει κάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην δημοτική αρχή Λάρισας, δεν έχει καθαριστεί η περιοχή από τα ξερά χόρτα.
Πρέπει να σημειωθεί όπως οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως η περιοχή δεν έχει καθαριστεί από τα ξερά χόρτα. Επίσης, ζητάνε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Παρέμβαση έκανε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, στον αρχηγό της Πυροσβεστικής για να σταλούν ενισχύσεις.