Αιχμηρή δήλωση για την αδράνεια που έδειξε η χώρα μας το τελευταίο διάστημα στο να ζητήσει αποζημιώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον πρωτογενή τομέα, λόγω της κλιματικής κρίσης, εξέδωσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Ενώ η λίστα με τα κράτη μέλη της ΕΕ που καταθέτουν αιτήματα στην Κομισιόν για την ενίσχυση των αγροτών τους αυξάνει, η χώρα μας αδιαφορεί καθώς το μοναδικό θέμα που την απασχολεί για τον πρωτογενή τομέα , είναι η αύξηση της ευελιξίας στην εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου που αναμένεται να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα!

Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν κατάθεσης  σχετικού αιτήματος από τις κυβερνήσεις των χωρών, εξετάζει τους τρόπους  για τη διανομή κονδυλίων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ από το αγροτικό αποθεματικό κρίσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους  που έχουν υποστεί ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Δυστυχώς όμως για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μας που πλήττονται καθημερινά από ακραία καιρικά φαινόμενα και απειλούνται με οικονομικό αφανισμό, η πολιτική μας ηγεσία έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι κατάθεσης ανάλογου αιτήματος για στήριξη αποζημίωσης ή ενίσχυσης τους λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας παραμένει έρμαιο της Κυβερνητικής αναλγησίας και η κατάρρευση του είναι πλέον ορατή.»