«Αλγόριθμος “στραγγαλίζει” τα οργανικά κενά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποκλείοντας τους μόνιμους διορισμούς» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) με θέμα: «Καμία βελτίωση στον αλγόριθμο υπολογισμού οργανικών κενών της Δευτεροβάθμιας.»

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπάρχων αλγόριθμος του τρόπου υπολογισμού των οργανικών κενών «όχι μόνο δεν διευκολύνει την εν λόγω διαδικασία, αλλά αντιθέτως “πριονίζει” αρκετά οργανικά κενά, τα οποία μετατρέπονται κατ’ ανάγκην σε λειτουργικά.»

Αναφέρεται ότι παρά τις συναντήσεις του Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Δ. με ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας και την «απόσπαση της υπόσχεσης ότι θα ιδρυθούν νέες οργανικές θέσεις στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ότι θα μελετηθεί η λειτουργία του αλγορίθμου, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης» ο αλγόριθμος παρέμεινε ο ίδιος για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και δεν έγινε «καμία προσπάθεια βελτίωσής του.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ζητείται η αλλαγή του αλγόριθμου που “στραγγαλίζει” τα οργανικά κενά της Δευτεροβάθμιας, καθώς «οι ανάγκες δεν θα καλυφθούν ποτέ με σταθερό και μόνιμο προσωπικό, αλλά πάλι με αναπληρωτές.»