Για εξηγήσεις, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, καλούνται από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας πέντε εργαζόμενοι και στελέχη του ΟΣΕ που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 21 Ιουνίου 2022 και στη διάβαση της οδού Κάρλας, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου Λάρισας.

Δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 34χρονος Λαρισαίος, όταν το Ι.Χ. που οδηγούσε, και στην προσπάθειά του να διασχίσει την ισόπεδη διάβαση, παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία της Hellenic Train που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Λάρισα.

Τροχαίο δυστύχημα που προσέλαβε άλλη διάσταση, καθώς -σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας- στελέχη του ΟΣΕ πλαστογράφησαν (νόθευσαν) υπηρεσιακά έγγραφα, προκειμένου οι σταθμάρχες να απαλλαγούν των ευθυνών τους για τη μη έγκαιρη αποκατάσταση της βλάβης στις χαλασμένες μπάρες της διάβασης, μετακυλίοντας στην πραγματικότητα την ευθύνη για το δυστύχημα, τόσο στον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας όσο και στον 34χρονο οδηγό του Ι.Χ.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις: Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας και δύο σταθμάρχες για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας.

Ένας ακόμα σταθμάρχης για το αδίκημα της πλαστογραφίας (κατάρτιση και νόθευση εγγράφου) και ένας προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία (κατάρτιση και νόθευση εγγράφου).

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)