Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναμένεται να εμπνεύσει και να ενθουσιάσει τους μαθητές, ξεκινά στο 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.

Ο Σωτήρης Τερζόπουλος, αναπληρωτής πρόεδρος ΕΜΕ- παράρτημα Λάρισας, εξηγεί πως οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει διδασκαλία σε θεμελιώδη και προχωρημένα μαθηματικά θέματα, όπως Άλγεβρα, Γεωμετρία, Συνδυαστική, Πιθανότητες, Θεωρία Αριθμών, Σύνθετα Προβλήματα και θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών.

Πέραν τούτων όμως υπάρχουν δραστηριότητες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όπως Μετεωρολογία, Ρομποτική, Μοντελισμός, Αστροπαρατήρηση, παιγνίδια Μπριτζ, Κυνήγι Θησαυρού, Escape Room, Γεωμετρική Ζωγραφική, Επαυξημένη Πραγματικότητα και χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας. Άλλωστε το τελευταίο θα είναι το κυρίαρχο σε κάθε τομέα της ζωής στο μέλλον.

Καλοκαιρινό σχολείο μαθηματικών από την ελληνική μαθηματική εταιρεία

Όπως λέει ο κ. Τερζόπουλος, ως παράρτημα Λάρισας είχαν στόχο να συγκεντρώσουν έναν αριθμό 100 μαθητών, αλλά μέσα σε ελάχιστο χρόνο καλύφθηκαν οι αιτήσεις και έφτασαν τις 120, οπότε αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Το 1ο θερινό Σχολείο Μαθηματικών απευθύνεται σε μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού και της Α΄ Γυμνασίου.

Καλοκαιρινό σχολείο μαθηματικών από την ελληνική μαθηματική εταιρεία

49 μαθηματικοί εθελοντικά και αφιλοκερδώς δήλωσαν συμμετοχή, ενώ το βραβείο δεν υπόσχεται στους μαθητές τίποτε περισσότερο από την δροσιά ενός παγωτού για τους αριστεύσαντες.

Mίνα Μαυρογιάννη (ertnews.gr)