Στη φυλακή, όπου θα παραμείνει για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια, οδηγήθηκε χθες μια 59χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, εισπράττοντας χρήματα για τις απάτες με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος συγγενικού προσώπου και της αναγκαιότητας πραγματοποίησης χειρουργικής επέμβασης.

Η 59χρονη συνελήφθη στον Τύρναβο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, έχοντας παραλάβει μία σακούλα με 9.750 ευρώ που της έδωσε 83χρονη έπειτα από τηλεφώνημα «γιατρού», προκειμένου να «χειρουργηθεί» κατ’επειγόντως η αδελφή της.

Η 59χρονη σε ρόλο «εισπράκτορα» των απατεώνων βρέθηκε στη Λάρισα, από την οποία, χρησιμοποιώντας κυρίως ταξί, εξορμούσε σε όλες τις θεσσαλικές πρωτεύουσες, ανάλογα με τις οδηγίες των δραστών.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα μια ακόμα γυναίκα, επίσης υπήκοος Βουλγαρίας, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Λάρισας και οδηγήθηκε στη φυλακή για τις ίδιες απάτες σε βάρος πολιτών, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί το δίκτυο των απατεώνων που κάθε φορά χρησιμοποιεί διαφορετικούς «εισπράκτορες».

Β. Κακάρας Ελευθερία