Το Δήμο Ελασσόνας επισκέφθηκε, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Νίκο Γάτσα, καθώς και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Πασχόπουλο, Κυρίλλιδη, Καρανίκα και Δραγατσίκη , ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την αγορά της πόλης και συνάντησε επαγγελματίες και πολίτες της περιοχής.

Τα θέματα που συζητήθηκαν καταρχήν με τη δημοτική αρχή είναι τα σοβαρά έργα που προωθεί ο δήμος, η καθημερινότητα των πολιτών, η διευκόλυνση των δημοτών σε ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής.

Η κ. Λιακούλη αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ανάγκες ειδικά της Ελασσόνας, για τα οποία έχει αναλάβει σημαντικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, ενώ συζήτησε τις προτάσεις που επεξεργάστηκε για την περιοχή, αναλύοντας τα θέματα που αφορούν στο Φράγμα Αγιονερίου, στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στην παραγωγή και διακίνηση της Φέτας Ελασσόνας, στην ανάγκη ίδρυσης ΙΕΚ γαλακτοκομίας – τυροκομίας, στην αξιοποίηση του μυθικού Ολύμπου και τη δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου, στο θέμα των φωτοβολταϊκών στην Αετοράχη, όπου συναντά τις μεγάλες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, αλλά και το αίτημά της για “υιοθέτηση” της Οικονομείου Σχολής Τσαριτσάνης από τη Βουλή των Ελλήνων, ώστε να διασωθεί ο ανεκτίμητος θησαυρός της.

Ειδικά για την αξιοποίηση του Ολύμπου, η Λαρισαία Βουλευτής ανέπτυξε την ολοκληρωμένη δέσμη προγραμματικών προτάσεων που έχει ίδια επεξεργαστεί με τη βοήθεια ειδικών, για παράλληλη αξιοποίηση όλων των πρόσφορων χρηματοδοτικών εργαλείων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας τα εξής: «Ο Όλυμπος είναι brand name της Ελλάδας-ισότιμο των κλασσικών της μνημείων ή των μεγάλων προορισμών. Η ανισότητα είναι εμφανής, σε σχέση με την ανάπτυξη του Πιερικού Ολύμπου.

Πρέπει σοβαρά να ανοίξει η συζήτηση για την ανάπτυξη του Θεσσαλικού Ολύμπου, για την ολοκληρωμένη δικτύωση του Θεσσαλικού και Πιερικού Ολύμπου, με μελέτη έργων και παρεμβάσεων, συνδέσεων και κοινών στόχων, να προχωρήσει η δημιουργία εθνικού σχεδίου. Αποτελεί σοβαρό βραχίονα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και καθοριστικό για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Απαιτείται η επανεξέταση και επικαιροποίηση των μελετών για το Μυθολογικό Πάρκο, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις δημιουργίας και υλοποίησής του, το κόστος, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του. Ήδη , έχει γίνει μια πολύ αξιόλογη δουλειά από τον αρχιτέκτονα Βασίλη Τσολάκη, που μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο μιας οργανωμένης συζήτησης στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν την Ε. Λιακούλη για το ειλικρινές ενδιαφέρον που, διαχρονικά και έμπρακτα, έχει για την Ελασσόνα, και συμφώνησαν να συνεχίσουν την άρτια θεσμική συνεργασία για την προαγωγή των αναγκών και λύσεων που χρειάζεται η περιοχή.

Από την πλευρά τους, επαγγελματίες και πολίτες της περιοχής, αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις επιχειρήσεις τους με την ακρίβεια στην ενέργεια και στο κόστος ζωής, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι η καθημερινότητά τους είναι ένας πραγματικός αγώνας δρόμου για την επιβίωση των οικογενειών τους.

Η κ Λιακούλη αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που αφορούν στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις , αλλά και στην ανακούφιση των πολιτών με μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, με κλιμακωτό πλαφόν στη ρήτρα προσαρμογής για την ενέργεια , καθώς και στήριξη των ευάλωτων επιχειρήσεων και πολιτών, με κίνητρα που ειδικά στην περιφέρεια, είναι εξειδικευμένα και στοχευμένα.