Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών, παραβρέθηκε, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθόδοξης Εκκλησίας , η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη,

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων, η κα Λιακούλη , συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε:

«Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια τιμήσαμε σήμερα στο Μακρυχώρι στην έδρα του Δήμου Τεμπών τον Άγιο Απόστολο Θωμά. Μια ακόμη σημαντική γιορτή της Εκκλησίας μας που συνδέεται με το θαύμα της Αναστάσεως και της πανηγυρικής επιβεβαίωσής της.

Η ευλαβική προσέλευση του κόσμου, καταδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς του λαού με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας . Η δε πορεία του Αποστόλου Θωμά, ταυτίζεται με την ανθρώπινη φύση που κάποια στιγμή περνά από το στάδιο της δυσπιστίας, της ταλάντευσης, της αναζήτησης της αλήθειας της ίδιας της ζωής.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Πίστη μας είναι η μοναδική ασπίδα απέναντι στην αμφισβήτηση και δυστυχώς πολλές φορές την κατάλυση, στοιχειωδών αρχών και αξιών μας .

Με συγκίνηση θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν την παράδοσή μας και εύχομαι καλή δύναμη και ευδοκίμηση στους στόχους τους, προκειμένου το χωριό και οι Άνθρωποί του να παραμένουν πάντα ζωντανοί και ακμαίοι, κοντά στις παραδόσεις μας , στις αρχές μας και σε όσα μας ξεχωρίζουν μέσα στους αιώνες .

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, με Αγάπη και Ανθρωπιά , που θα μας οδηγεί πάντα, προκειμένου να πορευόμαστε στη ζωή με στόχο να γίνουμε καλύτεροι, να προσφέρουμε περισσότερα …».