Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επεσήμανε τα εξής:

«Οι Πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν ακόμη ένα βήμα ενηλικίωσης των εφήβων, προτού μπουν οριστικά και αμετάκλητα στον κόσμο των ‘’μεγάλων’’.

Ο κόπος, η αγωνία και το νυχθημερόν διάβασμα των μαθητών και των μαθητριών, οι οικονομικές επιβαρύνσεις των γονιών και οι φροντίδες των καθηγητών θα μετρηθούν τώρα, σε μια μάχη που δεν έχει ωστόσο νικητές και ‘’νικημένους’’.

Η μάχη είναι μόνο απέναντι στους εαυτό του κάθε υποψήφιου ξεχωριστά.

Και καμία μάχη, όσο σημαντική και αν φαινόταν στον ιστορικό της χρόνο, ποτέ δεν έκρινε την έκβαση ενός ολόκληρου ‘’πολέμου’’, αν έτσι σχηματικά μπορεί να είναι ολόκληρη η ζωή μας.

Έτσι ακριβώς είναι και οι Πανελλήνιες.

Δικαίως, σημαίνουν πολλά για πολλούς, αλλά δεν κρίνουν τα πάντα, για πάντα…

Τα σημερινά παιδιά, οι ‘’αυριανοί’’ φοιτητές και φοιτήτριες, οι ‘’μεθαυριανοί’’ επιστήμονες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, δικαίως, πολεμούν στο ‘’τώρα και στο σήμερα’’ και όλοι και όλες μας είμαστε υπερήφανοι για το θάρρος και τη δύναμή τους.

Αυτές τις δεκαπέντε ημέρες θα αναμετρηθούν σε ένα σκληρό, ομολογουμένως, ‘’τεστ αντοχής’’ με το Άγνωστο, με το Δύσκολο, με το Αβέβαιο, όπως άλλωστε είναι το Μέλλον.

Αλλά αυτές οι τέσσερεις λέξεις ισοδυναμούν, ίσως, με την ίδια τη γοητεία της ύπαρξης, με την ίδια τη γοητεία της ζωής.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, όπως συγχαρητήρια και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους!

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη, με υπομονή και ψυχική ηρεμία, σε όλες και όλους!

Η θετική μας σκέψη και οι ευχές μας είναι μαζί σας!

Παίρνουμε θάρρος από την προσπάθειά σας και στα μάτια μας είσαστε όλοι ήδη Νικητές, γιατί σήμερα, διεκδικείτε την υλοποίηση των ονείρων σας

Και αυτό είναι το πρώτο και κυριότερο ‘’μάθημα’’ που ‘’εξετάζεται’’ στις Πανελλήνιες: η διεκδίκηση του Ονείρου…».