Για τέταρτη χρονιά διεξήχθη φέτος ο ορεινός αγώνας στην Καρυά «Karya Olympus Trail 2024», στους πρόποδες του Ολύμπου.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρυωτών «Ο Όλυμπος» με τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας, σε τρεις μοναδικές διαδρομές απόστασης 25 km, 13 km και 5,5 km, για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές ορεινού δρόμου αλλά και παιδιά.

Το πρόγραμμα του Ορεινού Αγώνα περιλάμβανε τις διαδρομές, Karya Olympus Trail (25 km), Titnata Trail (13 km) και Karya Mini Trail (5,5 km).

Ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού, πολιτισμού, Σωτήρης Σουλούκος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, και όπως είπε: «η Περιφέρεια είναι δίπλα και μπροστά σε τέτοιες εκδηλώσεις, βοηθάει συλλόγους κατά περιοχές που διοργανώνονται αντίστοιχες αθλητικές εκδηλώσεις και δίνουμε την ευκαιρία σε κόσμο που είναι μακριά να επισκεφτεί τα όμορφα μέρη στον Όλυμπο. Νομίζω ότι όσοι ήρθαν σήμερα, που είναι πολλοί πέρασαν καταπληκτικά, Ο περιφερειάρχης κ.Κουρέτας είχε ανακοινώσει ότι τις προσεχείς μέρες, σε συνέντευξη τύπου θα πει για το μονοπάτι Ο2, όπως το λέμε, που θα το βάλουμε μπροστά».

«Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο πολύ πιο κοντά στη φύση, να γνωρίσει τα μονοπάτια της περιοχής. Κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, έρχεται πάρα πολύς κόσμος, είναι τιμή και χαρά μας που γέμισε ξανά το χωριό. Επίσης στόχος είναι η προβολή του διεθνούς μονοπατιού, που είναι από τα σπουδαιότερα, καθώς σε κάποιο σημείο ενώνεται και με το Ο4 που είναι διεθνές», όπως ανέφερε η κα. Ελένη Σπυράκη, πρόεδρος του Μορφωτικού συλλόγου Καρυάς, Ολύμπου.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

ertnews.gr