Η agroclica, η ψηφιακή πλατφόρμα που στοχεύει στην ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ αγροτών και επαγγελματιών του αγροτικού χώρου, συνεργάστηκε με την Squadrone, ακαδημία εκπαίδευσης στα drones, για τη διοργάνωση μιας άκρως ενημερωτικής ημερίδας με θέμα "Εφαρμογές των drones στη γεωργία". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 17 Ιουνίου, στο Joist Innovation Park στη Λάρισα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ειδικοί του αγροτικού κλάδου, ερευνητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωπος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, οι διοργανώτριες εταιρείες agroclica και Squadrone, καθώς και στελέχη από διακεκριμένες εταιρείες του χώρου, όπως η Flydrops και η Terrawing. Οι συλλογικές τους γνώσεις και η πρακτική τους εμπειρία μοιράστηκαν με περισσότερους από 95 συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονταν από διάφορους τομείς της αγροτικής κοινότητας, όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι, γεωπόνοι, τοπογράφοι, εταιρείες, συνεταιρισμοί καθώς και επαγγελματίες από συναφείς τομείς με έντονο ενδιαφέρον για τη γεωργία ακριβείας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα βασικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων:

*Γεωργία ακριβείας και drones: Διερεύνηση των δυνατοτήτων των drones για την ενίσχυση των πρακτικών γεωργίας ακριβείας.

*Νομοθεσία, αδειοδότηση και πτητικές λειτουργίες των drones: Ενημέρωση πάνω στις νομικές και επιχειρησιακές πτυχές της ενσωμάτωσης των drones στις γεωργικές δραστηριότητες, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

*Εφαρμογή των drones στην πράξη που περιλάμβανε ζωντανή επίδειξη σχεδίων πτήσης, παρέχοντας στους συμμετέχοντες μια οπτική για τις δυνατότητες των drones και της εφαρμογής τους σε πραγματικό σενάριο.

Η agroclica στοχεύει σταθερά στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες της αγροτικής κοινότητας, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις, ψηφιακά εργαλεία και ένα υποστηρικτικό δίκτυο ειδικών. Μέσω των φιλικών προς τον χρήστη, ψηφιακών εργαλείων της, η agroclica προσφέρει απλοποίηση καθημερινών εργασιών, όπως ο προγραμματισμός τους και η διαχείριση των σχεδίων φυτοπροστασίας, βελτιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα στον αγρό.

Η επιτυχία της ημερίδας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των εταιρειών AgroHouse, Flydrops και Terrawing και την πολύτιμη συμβολή τους στην εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την agroclica επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και τα social media.