Την ευκαιρία να εντοπίσει και να καταγράψει τα προβλήματα της μετακίνησης με αυτοκίνητο στο κέντρο της Λάρισας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Με τη συνδρομή αυτοκινητιστή, επαγγελματία οδηγού ταξί, ο Δήμαρχος Λαρισαίων περιηγήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταγράφοντας τις επισημάνσεις και τους προβληματισμούς πολιτών και οδηγών, αναφορικά με το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων.

Η δραματική έλλειψη χώρων στάθμευσης, η παραβίαση του ωραρίου φορτοεκφορτώσεων στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, αλλά και η έλλειψη παιδείας αναφορικά με τη σωστή οδηγική συμπεριφορά και συμπεριφορά πεζών, οι παρεμβάσεις και τα μέτρα που απαιτούνται για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ατόμων με προβλήματα μετακίνησης, η ανάγκη βελτίωσης της οδικής σήμανσης, ασφάλειας και συντήρησης του οδικού δικτύου ήταν μερικά μόνον από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής που πραγματοποίησε ο κ. Μαμάκος.

«Η Λάρισα είναι μια ζωντανή πόλη, μια πόλη με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, εξαιτίας της κεντρικής γεωγραφικής της θέσης -μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε προορισμό επισκεπτών, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ολοκληρωθούν σημαντικές παρεμβάσεις σε υποδομές, όπως στο οδικό δίκτυο, να δώσουμε λύσεις στο φλέγον ζήτημα της στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, είναι αναγκαίο να επενδύσουμε στην εκπαίδευση των συμπολιτών μας με καλές πρακτικές, οδικής παιδείας και συμπεριφοράς. Η δημιουργία και ολοκλήρωση των περιφερειακών και εσωτερικού δακτυλίου roundabout διασταυρώσεων, καθώς και η εφαρμογή νέων πρακτικών και συνηθειών από την Ευρώπη, μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας και της γενικότερης ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε προσηλωμένοι στην διαρκή επαφή μας με τους πολίτες, επιδιώκουμε να κάνουμε αλλαγές που θα αποτυπωθούν άμεσα στην καθημερινότητα όλων μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Ο κ. Μαμάκος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με άλλους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, στην πιάτσα ταξί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με αφορμή τη σημερινή διαδρομή. Να σημειωθεί ότι οι επαφές του Δημάρχου Λαρισαίων με πολίτες και φορείς της πόλης θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναδειχθούν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες.