Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας με κύριο αίτημα την ακρίβεια. Η κεντρική πλατεία της πόλης γέμισε από απεργούς, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά της ακρίβειας.

Στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία συμμετείχαν πλήθος εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και Σωματείων εργαζομένων και Συνταξιούχων, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ότι η ακρίβεια δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γ. Σκόκας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “δεν υπάρχει το «τίποτα δεν αλλάζει» γιατί τα πάντα αλλάζουν σε βάρος μας όσο ο καθένας δεν σηκώνει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί. Δεν υπάρχει το «τίποτα δεν γίνεται» πάρα μόνο αυτό που γίνεται για εμάς χωρίς εμάς μέχρι που να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Οι ποιο βαριές θυσίες είναι από μια ζωή που μας λείπει κι όμως μπορούμε να έχουμε. Δεν υπάρχει τίποτα ποιο λυτρωτικό από την θυσία σε ένα αγώνα για τη ζωή που θέλουμε.

Ήρθε η ώρα ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας. Σπάμε τον φόβο και βγαίνουμε μπροστά – κλιμακώνουμε την δράση μας. Κανένας μόνος του στη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν, φέτος το χειμώνα κανένας παγωμένος, κανένας πεινασμένος , κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, βάζουμε μπροστά της ανάγκες του λαού μας απέναντι στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις του.

Είναι μια ημέρα που οι εργαζόμενοι, ο λαός της πόλης δίνουν την δική τους απάντηση στην αθλιότητα που ζούνε καθημερινά.

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Δεν αντέχουμε άλλο πια. Έχουμε κουραστεί, έχουμε αγανακτήσει. Είμαστε εξοργισμένοι. Δεν είναι η απαίτησή μας από την ζωή ένα άδειο καλάθι ή «ένα ρύζι» και «ένα μακαρόνι» για να ξεγελάσει την πείνα μας.

Δεν ανεχόμαστε κάθε μήνα να «αναβάλλουμε» για τον επόμενο την ικανοποίηση βασικών αναγκών, από ιατρικές εξετάσεις μέχρι τις αναγκαίες ανάσες ψυχαγωγίας επειδή πάλι «ο μισθός τέλειωσε».

Δεν ανεχόμαστε να μας πνίγει διαρκώς η φτώχεια , να μας απειλούν να μας πετάξουν έξω από τα σπίτια μας γιατί δεν έχουμε πια για το ενοίκιο ή γιατί έχουμε την δαμόκλεια σπάθη τω πλειστηριασμών.

Αρκετά ανεχτήκαμε να μας επιβάλουν να ζούμε στο κρύο και το σκοτάδι. Η κάθε λαϊκή οικογένεια να «μετράει» αν θα ανάψει το θερμοσίφωνο ή αν θα ψήσει το φαΐ στον φούρνο, κι αυτό να παρουσιάζεται σαν κάτι το «φυσιολογικό» τον 21ο αιώνα.

Δεν μ αρκούμαστε σε μια ζωή με δόσεις όπως είναι τα διάφορα επιδόματα ανακούφισης. Ούτε ανεχόμαστε άλλο πια τον εμπαιγμό και την κοροϊδία όπως το περίφημο «καλάθι της νοικοκυράς». Να ψάχνουμε με αγωνία τα ταμπελάκια των προσφορών και των μειωμένων ανατιμήσεων για να χορτάσουμε την πείνα μας!

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στην στέρηση, να στενάζουμε από αγωνία για το πώς θα βγει πέρα ο χειμώνας και την ίδια ώρα ενεργειακοί κολοσσοί, όμιλοι Σούπερ Μάρκετ, βιομηχανίες τροφίμων, εφοπλιστές να θησαυρίζουν πουλώντας το δικαίωμά μας στη ζωή”.

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος των Εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής σκυροδέματος, ο Γ. Ευσταθιάδης από τους εργαζομένους στην e – food, ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας κ. Μ. Τζιατζιας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Γ. Σακελλαρόπουλος και ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Ρ. Μαρούδας. Μετά το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε πορείας από τους απεργούς στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας. Επόμενο ραντεβού των διαδηλωτών η 17η Νοέμβρη, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

ertnews.gr