Σε μήνυμά της η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, αναφέρει τα εξής: 

"Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους. Στις μέρες μας, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαταραχές χρήσης ναρκωτικών.

Δεν είναι "μια μέρα" με συμβολικό χαρακτήρα, είναι μια μέρα που σηματοδοτεί τον αγώνα για ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.
Η αντιναρκωτική πολιτική της χώρας, θα έπρεπε να στοχεύει στη «μείωση της ζήτησης» και στην επανένταξη των χρηστών «καθαρών από κάθε ουσία» στην κοινωνία, και όχι απλά στη «διαχείριση ενός λειτουργικού χρήστη».

Στόχος είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στα ναρκωτικά και να τονιστεί η ανάγκη για κρατικές επενδύσεις σε πολιτικές πρόληψης τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο.

Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Για το λόγο αυτό η Δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου έχει ως βασική προτεραιότητα τη νεολαία και πασχίζει καθημερινά, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να της προσφέρει ευκαιρίες να δημιουργήσει και να χαρεί τη ζωή. Βελτιώνουμε τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, δημιουργούμε νέες, ενισχύουμε τις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, παλεύουμε να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας.

Φίλοι και φίλες
Παλεύουμε μέχρι τέλους για «το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό».

Μη ναρκώνεις το μυαλό και τη ζωή σου!

Πες ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά!".