Οριστικό τέλος στην προοπτική της σιδηροδρομικής Εγνατίας με τη γραμμή Καλαμπάκα - Γιάννενα - Ηγουμενίτσα έβαλε ο Πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές» και στον Στ. Θεοδωράκη.

Μιλώντας, γενικότερα, για τις προοπτικές του σιδηροδρόμου στη χώρα ο Πρωθυπουργός ήταν απολύτως ξεκάθαρος για τη συγκεκριμένη σύνδεση την οποία χαρακτήρισε ως «επιστημονική φαντασία».

Έτσι, είναι προφανώς άνευ περιεχομένου η όποια συζήτηση ακόμη και για την χρηματοδότηση της εθνικής συμμετοχής με 7,5 εκ. ευρώ για την επικαιροποίηση της μελέτης, θέμα που έχει απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα τον τελευταίο χρόνο.

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ήταν η εξής:

«Είτε μιλάμε για την Αλεξανδρούπολη, είτε μιλάμε για την Καβάλα, είτε μιλάμε για το Βόλο, είτε μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη. Αν μιλάμε ας πούμε για την Ηγουμενίτσα δε θα γίνει αυτό, διότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάμε να φτιάξουμε μία σιδηροδρομική Εγνατία προς τα δυτικά παράλληλα με την οδική Εγνατία. Είναι ένα έργο, για το οποίο ακούω συχνά διάφορους να μιλούν. Είναι, όμως, σήμερα, στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».

epirusonline.gr