Σημαντικές ειδήσεις ως προς την αποκατάσταση ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, επιφύλασσε η ευρεία σύσκεψη φορέων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουρέτας, ξεκινά άμεσα η νέα γέφυρα Ιρλανδικού τύπου στην Αμπελιά, μήκους 100 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων, η οποία θα είναι έτοιμη εντός δύο μηνών και θα αποκαταστήσει τη συγκοινωνία για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της κανονικής γέφυρας.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης είπε πως σε συνεννόηση με τον Δήμο Φαρσάλων, αποδέχθηκε το αίτημα για την ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, ένα έργο συνολικού κόστους 300.000 ευρώ. Αφορά το βοηθητικό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων, την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στα γήπεδα 5Χ5 επί της οδού Βόλου και το παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις ευχάριστες αυτές εξελίξεις, εστιάζοντας στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της.

Ακολούθησε διάλογος για διάφορα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων στη σύσκεψη η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Συνοχής κ. Νατάσα Αδαμοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Γκουντόπουλος, Αντιδήμαρχοι και στελέχη της Δημοτικής Αρχής Φαρσάλων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Φαρσάλων, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Φαρσάλων κ.α.