Καθώς βαδίζουμε προς τον δεκαπενταύγουστο, οι δράσεις που διοργανώνει ο Ξενώνας Ραψάνης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή, τόσο των κατοίκων όσο και από των επισκεπτών του χωριού. Συγκεκριμένα, στις 9 και 10 Αυγούστου είχαμε τη χαρά να περάσουμε ένα υπέροχο διήμερο γεμάτο μουσική και αθλητισμό.

Την Παρασκευή 9/8, υποδεχτήκαμε τους μουσικούς της Banda Entopica για μία αξέχαστη πατινάδα στα στενά της Ραψάνης. Έχοντας συντροφιά χορευτικούς ήχους εμπνευσμένους από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Βαλκανική Χερσόνησο, διασκεδάσαμε, μεταφέροντας ένα κλίμα ζωντάνιας σε όλους τους κατοίκους του χωριού. Η πατινάδα αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία συνάντησης νεότερων και παλαιότερων γενεών της περιοχής, με πολλές όμορφες, συγκινητικές στιγμές, γεννημένες μέσα από την κοινή αγάπη όλων για τη μουσική.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που συνέβαλαν οικονομικά στην υλοποίηση της εκδήλωσης:

Κρασομάνα Ραψάνη (Σ.Βούλγαρη), Pazari (Σ.Μαργκα), Βιβλιοπωλείο bla-bla, Παρίσης ανταλλακτικά, Καντίνα Ζάχος, Λέκκας Ice, Σ. Γκρίμπας, Β. Παρασκευά, Σ. Λαμπρακόπουλος, Α. Κατσίμπας, Χ. Γεροβασίλης & Λ. Ζαρδούκας.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 10/8, σε συνεργασία με το Αυτοοργανωμένο Αθλητικό Σωματείο “Μαρίνος Αντύπας”, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας φιλοξένησε ένα μοναδικό Τουρνουά Basket 3x3. Δεκάδες μικροί και μεγάλοι δημιούργησαν ομάδες με ευφάνταστα ονόματα και συναγωνίστηκαν μέχρι τέλους, μέσα σε ένα κλίμα χαράς για τον αθλητισμό, αλληλεγγύης, συνεργασίας. Οι θεατές που παραβρέθηκαν ενθάρρυναν και χειροκρότησαν όλες τις ομάδες, σε ένα μοναδικό τουρνουά μπάσκετ που είχε μόνο νικητές. 

Ευχαριστούμε τον Γρηγόρη Τσιαμπαλή που με τη δωρεά του σε μπάλες μπάσκετ, συνέβαλε στην πραγματοποίηση του τουρνουά.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων 2024 εδώ.