Η πρώτη για φέτος ομιλία στη Σχολή Γονέων και Οικογένειας του Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου έγινε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται για έκτη χρονιά, με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου, κ. Ιερωνύμου.

Τον κύκλο των φετινών ομιλιών άνοιξε ο π. Γεώργιος Σχοινάς. Σε έναν κατάμεστο Ναό ο π. Ραφαήλ υποδέχτηκε με θερμούς λόγους τον δόκιμο ομιλητή, τον οποίο αποκάλεσε σύγχρονο Πατροκοσμά, που ανταποκρινόμενος στις πολλές προσκλήσεις ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδας για να σπείρει το λόγο του Θεού στις καρδιές των ανθρώπων.

Ο π. Γεώργιος με πολλή γλαφυρότητα και απλό αλλά περιεκτικό λόγο ανέπτυξε το θέμα “η οικογένεια χθες, σήμερα και αύριο”. Μίλησε για την οικογένεια ως κατ’ οίκον εκκλησία και για τον σκοπό της που είναι η Βασιλεία του Θεού. Παρουσίασε με αληθινά παραδείγματα τα λάθη που συμβαίνουν τόσο στη δημιουργία της οικογένειας όσο και στη διάρκεια του χρόνου που περνάει, ενώ υπέδειξε τρόπους εξυγίανσης κάθε είδους παθογένειας στην οικογενειακή ζωή.

Ακολούθησε διάλογος με τους ακροατές, ενώ την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Ιερώνυμος.

Η επόμενη ομιλία θα γίνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024. Καλεσμένος ο πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου με ΘΕΜΑ: «Βία φύσεως διηνεκής κατά της βίας της δευτέρας φύσεως, ήτοι περί ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής κλπ βίας και του τρόπου αντιμετωπίσεως από την Ορθόδοξη Πίστη μας».