Η ΑΕΛ έπειτα από μια τριετία επέστρεψε στο AEL FC ARENA, όπου τελέστηκε αγιασμός.

Το απόγευμα της Τρίτης (1/8) η ομάδα έκανε την πρώτη της προπόνηση στο «σπίτι» της, όπου βρέθηκαν περισσότεροι από 3.000 φίλαθλοι, οι οποίοι έκαναν το δικό τους «πάρτι».

H ενημέρωση της ΑΕΛ:

«Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της ΑΕΛ ενόψει της ποδοσφαιρικής περιόδου 2023 – 24 και είναι δεδομένο πως όλοι θα την θυμούνται για πολλά χρόνια! Όπως ήταν προγραμματισμένο, το απόγευμα της Τρίτης (1/8) παρουσία πλήθους κόσμου η βασίλισσα του κάμπου επέστρεψε στο ΑEL FC ARENA σε ένα υπέροχο περιβάλλον.

Το τεχνικό επιτελείο μαζί με τους ποδοσφαιριστές γνώρισαν την αποθέωση κατά την έξοδό τους για να πραγματοποιήσουν τον καθιερωμένο Αγιασμό και στην συνέχεια την πρώτη τους προπόνηση μπροστά στον κόσμο, ο οποίος ήταν αδύνατο να κρύψει τον ενθουσιασμό και την χαρά του, για την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο το οποίο φτιάχτηκε για αυτή.

Στην πρώτη προπόνηση βρέθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, που έδειχνε ενθουσιασμένος από την παρουσία του κόσμου, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Νταβέλης και σύσσωμο το Δ.Σ. Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, τέλεσε τον Αγιασμό. Ο ίδιος ευχήθηκε με την σειρά του καλή χρονιά σε διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές.

Παρόντες σε αυτή την ιστορική στιγμή ήταν μεταξύ άλλων, εκλεκτοί καλεσμένοι όπως ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος κ. Κων/νος Διαμάντος, ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάχος Δημήτριος και η πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Τάνια Δόκου.

Οι οπαδοί της ΑΕΛ πήραν θέση στο γήπεδο και αποθέωσαν τους παίκτες της ΑΕΛ την ώρα που πραγματοποιούσαν το πρόγραμμά τους, ενώ έγιναν όλοι μία «γροθιά» και τραγουδούσαν όμορφα συνθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πέταλο είχε ρυθμό και έδινε το σύνθημα, ενώ συνεχώς ο αριθμός των φίλων της ΑΕΛ αυξανόταν. Μάλιστα στην πορεία άναψαν καπνογόνα και πέταξαν και βεγγαλικά, σε ένα όμορφο απόγευμα που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς!

Φυσικά, στην προπόνηση παρευρέθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας, αλλά και οι επτά έως τώρα μεταγραφικές κινήσεις των “βυσσινί”.

Ο λόγος για τους Δημήτριο Στάμου, Στέργιο Παρασκευά, Σπυρίδων Ρούση, Λεάντρο Οτορμίν, Θεόδωρο Βενετικίδη, Αθανάσιο Γιανναράκη και Γεώργιο Παπαδόπουλο. Με την σειρά τους πήραν μια “γεύση” από το νέο τους ποδοσφαιρικό “σπίτι” όντας ενθουσιασμένοι από την ατμόσφαιρα, όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές.

Το τεχνικό τιμ

Παναγιώτης Γκουτσίδης (προπονητής), Παναγιώτης Κυπαρίσσης (βοηθός), Παναγιώτης Νάσης (προπονητής τερματοφυλάκων), Κυριάκος Παπαδόπουλος – Γιάννης Παπαϊωάννου (γυμναστές).

Το ιατρικό τιμ

Γιώργος Μπασδέκης (Επικεφαλής Ιατρός – Χειρουργός Ορθοπεδικός), Γιώργος Ζαχαρής (Επικεφαλής Φυσικοθεραπευτής), Γιώργος Μέκρας (Φυσικοθεραπευτής), Τάσος Παπαρσένος (Φυσικοθεραπευτής).

Oι ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στην πρώτη προπόνηση

Κώστας Θεοδωρόπουλος, Στέφανος Σουλούκος, Λάμπρος Αντωνόπουλος, Θεόδωρος Βενετικίδης, Πέτρος Καλουτσικίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στέργιος Παρασκευάς, Ahmed Ouattara Kossonou, Γιώργος Μαϊδανός, Γιώργος Παπαδόπουλος, Θεοχάρης Ηλιάδης, Maksym Maksymenko, Δημήτριος Στάμου, Αθανάσιος Γιανναράκης, Κώστας Πλέγας, Δημήτρης Θωμαΐδης, Κώστας Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Νινίκας, Δημήτριος Μαυριάς, Μάρκος Νίνο, Λεάντρο Οτορμίν, Δημήτριος Μιλτιάδης, Κυριάκος Ζησούλης, Σπύρος Ρούσης, Δημήτριος Βλιώρας και Μάριος Ογκμπόε.

Δικαιολογημένα απόντες ήταν οι Αντράντα και Πεντρόσο που θα έρθουν στη Λάρισα τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι με αφορμή τα 60 χρόνια ιστορίας που συμπληρώνει η ομάδα το 2024, η Διοίκηση της ΑΕΛ προέβη σε μια όμορφη κίνηση προς τους φιλάθλους. Συγκεκριμένα, κληρώθηκαν 30 φανέλες σε κορνίζα με το σήμα για τα 60 χρόνια ιστορίας της ομάδας, που με μεγάλη συγκίνηση παρέλαβαν οι τυχεροί.

Κάπως έτσι, η ΑΕΛ επέστρεψε στην φυσική της έδρα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού. Η επιστροφή της ΑΕΛ στο στολίδι της, στο δικό της γήπεδο σίγουρα σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς, ώστε αυτή να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων».