Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

Η έκθεση αποτέλεσε πόλο έλξης μικρών και μεγάλων επισκεπτών που θέλησαν να απολαύσουν τα έργα των μικρών δημιουργών και να γίνουν συνταξιδιώτες στο μαγικό κόσμο της φαντασίας τους.

Είχαν, ωστόσο, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας των εφήβων μαθητών που βασίζεται στη σπουδή προτομών και τις συνθέσεις αντικειμένων τόσο με μολύβι και κάρβουνο όσο και με χρώμα.

Πινελιές από πλούσιο χρώμα και πήλινες μορφές και σχήματα συνθέτουν μια εικόνα μοναδικής έμπνευσης και δημιουργίας.

Οι 200 και πλέον μικροί και έφηβοι μαθητές του Ελεύθερου Εργαστηρίου που συμμετέχουν στην έκθεση είχαν συνοδοιπόρους σε αυτή τη δημιουργική διαδρομή τους καθηγητές: Γκουντουβά Μαριάννα, Δημοπούλου Μαρίλια, Καλαμάρας Γιώργος, Λαγού Μαρία, Λυγούρας Γιάννης, Μακρής Πάρης, Μουτουσίδης Θάνος, Οικονόμου Δήμητρα, Πάικος Αντώνης, Παπαναστασίου Σίσσυ, Ρασάικου Ζωή-Μαρία, Σταυροθεοδώρου Κατερίνα, Φαλιάγκας Θανάσης.

Σήμερα, λοιπόν, ολοκληρώνεται αυτό το παιδικό και εφηβικό εικαστικό ταξίδι.