«Λεφτά υπάρχουν! Στο Ταμείο Ανάκαμψης, στον αναπτυξιακό νόμο, στο ΕΣΠΑ. Μόνο που καμία από τις μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται εδώ σήμερα, δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα αυτά. Δεν έχει πρόσβαση καλά – καλά ούτε στο τραπεζικό σύστημα». Αυτό τόνισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παναγιώτης Νταής μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λάρισας.

Αντιθέτως – σημείωσε ο κ. Νταής - τα λεφτά αυτών των χρηματοδοτικών εργαλείων προορίζονται για πολύ λίγους «δέκα οικογένειες σ’ όλη τη χώρα» – όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό το μοντέλο «ανάπτυξης» δεν ευνοεί τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που συνεχίζουν να υφίστανται τις επιπτώσεις της ακρίβειας του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Νταής ανέφερε ακόμα ότι από τη θέση που μέχρι σήμερα υπηρετεί μέσα από την αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Λάρισας προχώρησε στη μείωση των τελών για τις επιχειρήσεις της Ομοσπονδίας κατά 20%, επειδή ακριβώς συμμερίζεται τις δυσκολίες των ανθρώπων που επιχειρούν και προσπάθησε να συμβάλλει με τις δικές του δυνάμεις στη στήριξη τους.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος τόνισε ότι η συλλογική δράση των επιχειρήσεων μέσα από την Ομοσπονδία, τα επιμελητήρια και τους συλλόγους είναι αυτή που θα κρατήσει όρθια την τοπική επιχειρηματικότητα και δήλωσε «παρών» στις συνέργειες που στοχεύουν σ’ αυτή την κατεύθυνση.