Μια όμορφη όσο και ενδιαφέρουσα κινηματογραφική χρονιά αρχίζει στη Λάρισα!

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00, θα προβάλουν μια επιλογή από αξιόλογες και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι, ”Fault”της Κατερίνας Παπαναστασάτου, «Pendulus» του Δημήτρη Γκότση, ”Χυμός πορτοκάλι” του Δημήτρη Ζάχου,”Το μπαλκόνι” του Άρη Καπλανίδη,”Λίλα” του Μάκη Παπαδημητρίου, ”Η κούρσα” του Γιώργου Λεοντακιανάκου,”Όχι αύριο” της Αμέρισσας Μπάστα, ”Ένας λαμπερός ήλιος” του Βασίλη Λουλέ,”11 και 20” του Δημήτρη Νάκου,”A la Carte” των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα, ”Γιάμα” του Ανδρέα Βακαλιού, ‘”Τokakis ή What’s My Name” του Θάνου Τοκάκη,”Οι αναμνήσεις μιας εφηβικής καταιγίδας” της Σοφίας Γεωργοβασίλη.

Ένα πανόραμα από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες, από σκηνοθέτες της νέας ελπιδοφόρας γενιάς του Ελληνικού Κινηματογράφου, που δεν πρέπει να χάσετε!

‘Fault”της Κατερίνας Παπαναστασάτου

Ένας παππούς, μοναδικός κηδεμόνας της εγγονής του, κάνει ό,τι μπορεί για να τη βοηθήσει να διορθώσει το λάθος της. Ή μήπως το δικό του;

«Pendulus» του Δημήτρη Γκότση

Ο 24χρονος Άρμπι έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Μετά τα γεγονότα της βραδιάς του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας-Αλβανίας, ο Άρμπι θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα παρευρεθεί στον γάμο των συγγενών του, αν θα διεκδικήσει το κορίτσι που του αρέσει, εάν είναι Αλβανός ή Έλληνας.

Χυμός πορτοκάλι” του Δημήτρη Ζάχου

Ο Ηλίας δουλεύει ως διανομέας διαφημιστικών φυλλαδίων για να καλύψει τα έξοδά του. Στις κουραστικές διαδρομές της δουλειάς συναντάει ανθρώπους και αντιμετωπίζει δυσκολίες πρωτόγνωρες γι’ αυτόν. Eνας χυμός πορτοκάλι και ένα χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ θα βάλει τον

Ηλία σε μιαν απρόσμενη δοκιμασία.

‘Το μπαλκόνι” του Άρη Καπλανίδη

Αnimation, με κεντρικό πρόσωπο μια μεσήλικη γυναίκα που παρατηρεί πρόσωπα και καταστάσεις από το μπαλκόνι της.

‘Λίλα” του Μάκη Παπαδημητρίου

H «Λίλα» είναι η πρώτη μικρού μήκους ταινία του Μάκη Παπαδημητρίου και έχει να κάνει με τη ζωή -τη ρουτίνα- μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Πρωταγωνιστεί η Ρένη Πιττακή και ο Χρήστος Μαλάκης.

Η κούρσα” του Γιώργου Λεοντακιανάκου

Ένας ταξιτζής βιάζεται να τελειώσει την τελευταία κούρσα του για να δει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά μια 90χρονη γιαγιά επιβραδύνει τη διαδρομή και τον εμπνέει να αναδιατάξει τις προτεραιότητές του.

Όχι αύριο” της Αμέρισσας Μπάστα

Ο Μιχάλης έχει μόλις 24 ώρες για να επαναπροσδιορίσει τη ζωή του και να ξαναφτιάξει τις σχέσεις του με τους κοντινούς του ανθρώπους. Το ίδιο βράδυ γνωρίζει μια κοπέλα. Το μόνο που εύχεται είναι να μην έρθει ποτέ το επόμενο πρωί.

‘Ένας λαμπερός ήλιος” του Βασίλη Λουλέ

Η Ρωσίδα μετανάστρια Νατάσα αναζητεί μια θέση στον ήλιο της Ελλάδας. Σ’ έναν λαμπερό ήλιο που άλλοτε φωτίζει τα πρόσωπα κι άλλοτε καίει τις προσδοκίες και τα όνειρά τους. Mε την πρωτοεμφανιζόμενη τότε, συγκλονιστική, Βικτώρια Χαραλαμπίδου.

’11 και 20” του Δημήτρη Νάκου

H Ολγα, μία οικιακή βοηθός με καταγωγή από την Αλβανία, βρίσκεται σε ένα από τα σπίτια στα οποία εργάζεται στη σωστή στιγμή, ή μήπως τη λάθος;

A la Carte” των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα,

Ο Υπουργός Υγείας είναι καλεσμένος σε μια life style ραδιοφωνική εκπομπή, με στόχο την απόκρυψη ενός σκανδάλου που τον αφορά. Μαζί με το δημοσιογράφο ακροβατούν στον “αέρα”, σε ένα σκοινί που τεντώνει επικίνδυνα από τις αποκαλυπτικές αντιδράσεις των ακροατών και τις πιέσεις των φαρμακευτικών και της κυβέρνησης.

‘Γιάμα” του Ανδρέα Βακαλιού

25η Μαρτίου. Eνα κορίτσι βάζει μια μικρή φωτιά και λέει ένα μικρό ψέμα για τον Βλαντ. Τα μικρά ψέματα ξεφεύγουν εύκολα. Το ίδιο και οι μικρές φωτιές. Ο Βασίλης Τοκάκης πέθανε στα 44 του από καρκίνο.

“Τokakis ή What’s My Name” του Θάνου Τοκάκη

Ο Θάνος αφιέρωσε μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους, για τον αδελφό του Βασίλη “που πέταξε πολύ ψηλά κι όμως δεν έλιωσαν τα φτερά”.

Οι αναμνήσεις μιας εφηβικής καταιγίδας” της Σοφίας Γεωργοβασίλη

Η 15χρονη Άννα πηδάει τα κάγκελα του σχολείου. Μόνο που δεν πρόκειται για "κοπάνα". Γιατί η Άννα, κρυφά από τη μητέρα της που μόλις την άφησε στο σχολείο, θα φύγει για να πάει στο νοσοκομείο, παρέα με τον σύντροφό της και τη φίλη της, προκειμένου να διακόψει την κύησή της.