Επιστολή προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα απέστειλε ο Δήμος Κιλελέρ.

Στην επιστολή ζητά τον καθαρισμό των ρεμάτων και τον παράδρομων παραπλεύρως της Π.Α.Θ.Ε. αλλά κυρίως του χειμάρρου Γκουσμπασανιώτη εντός των ορίων του Δήμου Λαρισαίων (από τα όρια της κοινότητας Μελισσοχωρίου μέχρι τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης).

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω χείμαρρος πλημμύρισε κατά τη διάρκεια των θεομηνιών του Σεπτεμβρίου προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, βιοτεχνίες και βιομηχανίες αλλά και σε οικίες της περιοχής.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του δήμου Κιλελέρ και να προστατευτούν οι οικισμοί και οι εναπομείνασες καλλιεργήσιμες γαίες όπως προχωρήσετε σε καθαρισμό όλων των υδατορεμάτων κατάντι και ανάντι τις εθνικής οδού (Π.Α.Θ.Ε.)

Επιπλέον δε παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στον καθαρισμό του χείμαρρου Γκουσμπασανιώτη και εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Λαρισαίων και έως της συμβουλή του με τον Πηνειό ποταμό (γέφυρας Νέας Σμύρνης) καθότι σε όλο αυτό το μήκος υφίστανται εντός της κοίτης μεγάλα δέντρα, μπάζα κ.λπ. που εμποδίζουν σε σημαντικό βαθμό την απορροή των υδάτων εντός της κοίτης.

Προσβλέπουμε στην παρέμβασή σας ώστε να καθαριστούν το ταχύτερο δυνατό οι παράδρομοι της Π.Α.Θ.Ε από τα φερτά υλικά ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας».