Σε διεθνές συνέδριο με θέμα “Ο ρόλος της εκπαίδευσης ενηλίκων στην ανάπτυξη των κοινοτήτων” που πραγματοποιείται 9-10 Νοεμβρίου 2022 στο Κισινάου της Μολδαβίας προσκλήθηκε ως κεντρικός ομιλητής ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου, που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΕΑ) και τον Οργανισμό Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Γερμανίας (International Cooperation of the Deutscher Volkshochschul-Verband e.V. - DVV), θα παρουσιαστεί ως καλή ευρωπαϊκή πρακτική “Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων”, που βραβεύτηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Grundtvig 2020 και διακρίθηκε το 2022 στα ευρωπαϊκά βραβεία για την πολιτική καινοτομία.

Παράλληλα, και σε μια δύσκολη -λόγω του πολέμου της Ουκρανίας- για την περιοχή περίοδο, θα παρουσιαστούν ευρωπαϊκά παραδείγματα και συνέργειες μεταξύ τοπικών αρχών και φορέων εκπαίδευσης πόλεων της Ευρώπης, με σκοπό να τονιστεί ο ρόλος της εκπαίδευσης ενηλίκων στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ειδικοί της εκπαίδευσης ενηλίκων και εκπρόσωποι πόλεων και φορέων από την Ουκρανία, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Γεωργία, Αρμενία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Κόσοβο, που ενδιαφέρονται για την διαμόρφωση πολιτικών για την προώθηση της Διά Βίου Μάθησης.