Για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις παιδιατρικές κλινικές και τις ελλείψεις σε ΜΕΘ και εξειδικευμένο προσωπικό μίλησε στην ΕΡΤ ο λοιμωξιολόγος Γιώργος Συρογιαννόπουλος, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Είναι ανάγκη η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας να συμπληρώνεται με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων και εμείς επί 20 χρόνια προσπαθούμε να το πετύχουμε στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Συρογιαννόπουλος.

Μιλώντας για τις ενέργειες που έχουν γίνει για να βελτιωθούν συνθήκες νοσηλείας των παιδιών στο νοσοκομείο όπου εργάζεται τόνισε ότι χάρη σε χορηγία 1 εκατ. ευρώ, προχωρούν τα σχέδια για τη λειτουργία, το δεύτερο εξάμηνο του 2023, της ΜΕΘ Παίδων.

Μια προσθήκη ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστεί κανείς τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση των αναπνευστικών ιώσεων, της εποχικής γρίπης και του κορονοϊού.

«Ορισμένα άτομα έχουν μεταβεί σε ήδη υπάρχουσες μονάδες ΜΕΘ Παίδων για μετεκπαίδευση, έτσι ώστε να υπάρχει ο αριθμός των νοσηλευτών και των γιατρών που θα καλύψουν επαρκώς τη ΜΕΘ Παίδων» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Συρογιαννόπουλος σχετικά με την εκπαίδευση των συναδέλφων του και την στελέχωση των παιδιατρικών κλινικών στη Θεσσαλία.

ertnews.gr