Στα αρμόδια όργανα της Βουλής διαβιβάστηκε νέα δικογραφία για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ηλεκτρονικού Τύπου, η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από νομική διαδικασία που κίνησαν από κοινού γονείς και σύντροφος θύματος κατά των πρώην υπουργών, Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα και Μιχάλη Παπαδόπουλου, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Αναφορικά με τα μη πολιτικά πρόσωπα, η δίωξη στρέφεται κατά των σταθμάρχη Λάρισας και «κατά παντός τρίτου αρμοδίου τυχόν υπευθύνου γ.γ. Μεταφορών, προϊσταμένου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος προκύπτει ότι όφειλε από τις περιστάσεις και τον νόμο να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών και να μεριμνήσει για τον εξοπλισμό του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το σύστημα τηλεδιοίκησης, την ύπαρξη δεύτερου σταθμάρχη καθώς και άλλο πρόσφορο μέσο ή τρόπο το οποίο θα απέτρεπε το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα».

Την ίδια στιγμή, στρέφεται κατά «παντός αρμοδίου για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, την ελλιπή συντήρηση των συρμών και των καθισμάτων των συρμών και κάθε άλλη πράξη προκύψει από την εισαγγελική έρευνα».

Επισημαίνεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν διαβιβαστεί και άλλες δικογραφίες στη Βουλή για το έγκλημα στα Τέμπη, τόσο κατά του Κώστα Καραμανλή, όσο και κατά των υπεύθυνων υπουργών για το μπάζωμα.

Παρόλα αυτά, η κυρία δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί ακόμα λόγω του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

bankingnews.gr