Για την Ιταλία αναχωρεί η Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων «Η Ευεστώ», το Σάββατο 8 Ιουλίου μετά από πρόσκληση του δήμου της παραλιακής πόλης Μπαρλέτα (Barletta) στην περιφέρεια της Απουλίας (Puglia) στην νοτιοανατολική ακτή της ιταλικής χερσονήσου .

Η «Ευεστώ» θα συμμετάσχει στις τοπικές καλοκαιρινές γιορτές που διοργανώνει ο δήμος της Μπαρλέττα από τις 9 μέχρι τις 12 Ιουλίου στο κέντρο της πόλης με σκοπό την ενίσχυση της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής συνεργασίας καθώς και της μακρόχρονης εξαιρετικής φιλίας μεταξύ των δύο λαών της Μεσογείου.

Η Χορωδία «Ευεστώ» θα παρουσιάσει σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου, βιολιού και φλάουτου ένα 45λεπτο απαιτητικό και συνάμα ευχάριστο πρόγραμμα με συνθέσεις ξένων και Ελλήνων δημιουργών. Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Η 50μελης αποστολή κατά την πενθήμερη παραμονή στην Ιταλία θα έχει την ευκαιρία περιηγηθεί, να επισκεφτεί και να γνωρίσει τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής της Κάτω Ιταλίας. Αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Γιώργος Ραϊλης. Τα έξοδα της αποστολής καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τους χορωδούς.