Η Χορωδία της Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας, υπό τη δ/νση της κ. Μάγδας Αλεξανδρή - Δημόκα, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πανέμορφο νησί της Τήνου προσκεκλημένη από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο ‘Φίλοι του Πρασίνου Τήνου’ και πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη χορωδιακή συναυλία με θέμα ‘Μουσικές πέρα από τα σύνορα’ με πρόγραμμα που περιελάμβανε αποσπάσματα κλασικών έργων σπουδαίων συνθετών.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου και ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό μεταφέροντας ένα στίγμα του πολιτιστικού – μουσικού γίγνεσθαι της πόλης μας και ένα δείγμα της ποιοτικής δημιουργικής δραστηριότητας της Χορωδίας στο νησί της Παναγίας.

Στη συναυλία συμμετείχαν εξαιρετικοί σολίστες, όπως η υψίφωνος κ. Δέσποινα Σκαρλάτου, ο διεθνούς φήμης τενόρος κ. Αντώνης Συριανός, με καταγωγή από την Τήνο, με τη συνοδεία στο πιάνο της κ. Ελένης Κουτή και στο βιολί του γνωστού τοις πάσι κ. Κυριάκου Γκουβέντα. Το πρόγραμμα παρουσίασε η γλυκύτατη ηθοποιός κ. Έφη Παπαθεοδώρου, φίλη και θαυμάστρια της Χορωδίας.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό: ‘Δεν ήταν μόνο οι νότες που ταξιδεύοντας ανά τους αιώνες και πέρα από τα σύνορα χάιδεψαν τα αυτιά και τις αισθήσεις του φιλόμουσου κοινού του νησιού μας , ήταν οι φωνές των χορωδών της Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας και των σπουδαίων σολίστ, του τενόρου Αντώνη Συριανού, της σοπράνο Δέσποινας Σκαρλάτου αλλά της μαέστρου Μάγδας Αλεξανδρή – Δημόκα, που το μάγεψαν. Ήταν μια εκπληκτική παράσταση – προσφορά από μεγάλους σολίστ και μια εξαιρετική χορωδία’.

Με αυτόν τον πανηγυρικό τρόπο έκλεισε για την Χορωδία μας η καλλιτεχνική χρονιά 2023-24. Από το φθινόπωρο άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια.