Τη στήριξη του στον αγώνα σπουδαστών του  Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αναγνώριση των  επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποίησαν χθες οι φοιτητες του τμήματος.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των φοιτητών ο Απ. Καλογιάννης συμφώνησε με τη θέση των φοιτητών ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Αναλυτικά στο κοινό πλαίσιο των Γεωπονικών Τμημάτων Πανεπιστημίων της χώρας, για την αναγνώριση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων νεοσύστατων Τμημάτων, σημειώνονται τα εξής:

«Η ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων μας ξεκίνησε το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.   Στο τμήμα λειτουργεί πενταετές πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών με περισσότερους από 3.500 φοιτητές, πρόγραμμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των Προπτυχιακών Σπουδών θα οδηγήσει στην απόκτηση «Πτυχίου Γεωπόνου», το οποίο ισοδυναμεί με ενιαίο και αδιάσπαστο Τίτλο Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου, Integrated Master’s, που αντιστοιχεί στο Επίπεδο 7 του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, όπως όλα τα Διπλώματα Master’s Πανευρωπαϊκά.

Μέχρι σήμερα στους φοιτητές δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε θεσμοθετηθεί από την ίδρυση των τμημάτων μας. Συνεπώς, η απόκτηση ενός πτυχίου χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα μας έχει φέρει σε δυσμενή θέση, αποκλείοντας μας από την αγορά εργασίας. 

Στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, το μέλλον των σχολών μας κρίνεται αβέβαιο και προκαλεί σύγχυση σε χιλιάδες οικογένειες.

Για τον λόγο αυτό ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας, με κάθε τρόπο.

Ως εδώ, τέρμα στον «παραλογισμό» της πολιτικής τους!

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δρομολογηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση ώστε στον κατάλογο των ήδη υφιστάμενων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Γεωπονίας στους απόφοιτους των οποίων

<<…. Επιτρέπεται η άσκηση του επαγγέλματος του Γεωπόνου…>> να προστεθούν και τα τμήματα μας με δεδομένο ότι έχουν τα πλήρη ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά. 

Στη μεγάλη μας αυτή ανάγκη βασίζονται κάποιοι ώστε να περάσουν ‘’κάτω από το τραπέζι’’ ρυθμίσεις που μας υποβιβάζουν προσπαθώντας να εξισώσουν το Πτυχίο μας με αυτό των αποφοίτων Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

 Είναι απαράδεκτο να σπαταλάμε χρόνο αλλά φυσικά και ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να σπουδάσουμε τη Γεωπονική Επιστήμη. Θεωρούμε τουλάχιστον ανήθικο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μας, η Πολιτεία να μην έχει μεριμνήσει για το πιο απλό και αυτονόητο, την Αποδοχή μας στους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς.

Εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ και καλούμε όλους τους φοιτητές να ακολουθήσουν τον αγώνα μας για την απόκτηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αναγνώριση του πτυχίου ως πενταετούς φοίτησης για όλα τα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής
  • Αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους των Τμημάτων
  • Όχι στην εξίσωση των Ιδιωτικών Κολεγίων με τα Δημόσια Πανεπιστήμια
  • Ένταξη των αποφοίτων των Γεωπονικών Σχολών στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε
  • Προσθήκη δικλείδας ασφαλείας σχετικά με τους όρους που έθεσαν τα συναρμόδια Υπουργεία για τα Τμήματα που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία Πιστοποίησης.